Kvartsfinalerna i elitserie-slutspelet drar igång och först ut är seriesegrarna Kristianstad som tar emot mästarklubben RedbergslidKristianstad promenerade sig rent ut sagt igenom seriespelet och med ett facit på 30-0-2 så är man klara favoriter till att ta hem detta. Redbergslid har haft en svajig säsong där man blandat och gett vilket i slutändan blev fallet till att man blev valda av just precis Kristianstad. Självklart är de orangeklädda storfavoriter i dagens möte då det bland annat är på hemmaplan, och jag hittar ett mer spelvärt tips i en målskyttelina som ser fin ut. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Redbergslids IK
  • Spel: Iman Jamali över 3,5
  • Odds: 1,95 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Faktum är att Kristianstad har slagit Redbergslid i de två matcherna som erbjöds i seriespelet, och det gjorde man relativt enkelt. I det senaste mötet testade man på ett 5-1 försvar för första gången vilket inte var så lyckat och när man sedan vände och spelade 6-0 (ens standard), vände man ett underläge på flertalet bollar och kunde segla iväg och vinna med 27-30. Man har en så pass bred trupp med hög kvalité så att man i princip kan ställa upp med bänkspelare och ändock syns det inte en markant skillnad. Idag kommer man dock, naturligtvis, med det bästa man har och jag förväntar mig ett taggat Kristianstad som bara kör från start till mål, fullt ut. I och med att Redbergslid saknar försvarsgeneralen Mario Lipovac så lär det öppna upp lite för skyttarna och där väljer jag att plocka ut Iman Jamali som en huvudspelare!

Iman Jamali är förmodligen elitseriens bästa skytt och kommer från internationellt spel vilket också syns i hans sätt att agera. Att han har en kraftig bössa är det inget snack om och det har vi fått se i både Champions League samt elitserien. Han är en självklar startspelare som lirar konstant tills han blir trött, och jag antar att han kommer ta ett stort ansvar i sådana här matcher där han krävs som mest. Kontringsspelet är Kristianstads huvudrecept, men som vanligt i sådana här möten så lär Redbergslid vara vakna på detta och i stället försöka få fram ett uppställtanfallsspel, och där tror jag Jamali kliver fram och trycker till ett par bollar. Då linan endast ligger på över 3,5 mål, känner jag mig skyldig till att lira!

Kristianstad är det bättre laget och lär ta kommandot direkt på hemmaplan. Skyttet kommer vara en nyckel idag och den främsta skytten, och bästa, är Jamali som lär ta på sig en hel del ansvar idag. Iman Jamali över 3,5 mål liras till en insats på strax över medel!