Onsdagar fortsätter att leverera och vi får se de svenska giganterna, Kristianstad, ta emot Redbergslid som kommer på besök. Kristianstad som bara vinner och vinner, visar inte upp några som helst glimtar på att man inte ska fortsätta att göra det medan Redbergslid blandar och ger och kommer säkerligen få det tufft att komma med i topp åtta. Som vanligt är hemmalaget så stora favoriter så att man måste hitta andra spelvärda linor. Efter granskning har jag kommit fram till ett roligt spel som jag tror starkt på, häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Redbergslids IK
  • Spel: IFK Kristianstad över 29,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Redbergslid åkte på en tung förlust i förra mötet mot Alingsås där man gjorde bland sina sämsta prestationer och hela laget var missnöjda. Nya tag idag då man ställs mot elitserien bästa lag vilket är otur eftersom man inte kommer hinna resa sig innan man sjunker igen. Åren igenom har man varit starka på hemmaplan och sämre när man gästar. Idag åker man på besök och enligt mig har man ingenting att hämta i dagens möte. Anfallsspelet har slarvat för mycket för att anses vara godkänt och då man möter ett kontringslag av hög klass, lär det straffas rejält. Förra året bröt man Kristianstads långa vinstsvit, roligt nog på hemmaplan, och hade det varit ombytta roller skulle jag kunnat funderat lite. Avslag!

Över till hemma värden Kristianstad som lirar både Champions League och elitserien parallellt med varandra, och ändå lyckas göra det galant. I Sverige har man ännu inte tappat poäng och ett facit på 9-0-0 talar sitt tydliga språk. Senast krossade man Guif på bortaplan trots en hel del skadade spelare. Idag är dessa män tillbaks i truppen och det lär bli åka av för gästande Redbergslid. Man har fått in ännu en dimension i spelet i och med kontringsspelet vilket gör att man blir än mer svårslagna, och jag tror man vinner med god marginal idag. Solklart lir!

Så vad blir mitt lir? Då det inte finns något spelvärde i raka ettan, väljer jag att förlita mig på en mållina som ser intressant ut. Kristianstad över 29,5 mål ger ett odds på 1,70 hos unibet. Enligt mig är det bra och jag höjer insatsen till strax över medel!