Dagens andra rek går till ett möte nere i Skåne där Kristianstad tar emot rivalen Lugi. Kristianstad som redan har tagit hem serien torskade senast mot Skövde efter att ha roterat på spelare och söker revansch mot ett Lugi som även dem kommer från en smått besvikelse när man spelade oavgjort mot Sävehof senast. Idag lär Kristianstad vilja hålla uppe sin fina form och visa stolthet för sin fans på hemmaplan genom att vinna, och det tror jag också att de gör. I mina ögon är det solklart. Se min motivering!

  • Match: IFK Kristianstad – Lugi HF
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Serien och Sveriges bästa lag, Kristianstad, har redan vunnit serien överlägset efter att ha haft en svit på hela 20 raka vinster. Det räckte till ett guld och man har nu kunnat rotera på flertal spelare under resterande matcher. Senast straffade det sig mot Skövde då nyckelspelare vilades och ungt kött fick springa av sig. Idag möter man en rival i Lugi och jag tror och vet att man vill visa vilka som är bäst, och där av kommer man spela med ordinarie sexa från start. Formen behöver även steppas upp inför slutspelet och en sådan här match blir en fin förberedelse. Man är numret större än samtliga lag i Sverige, och på hemmaplan med sitt fantastiska publikstöd så lär Lugi bara mosas!

Gästande Lugi har under denna andra del av säsongen varit ojämnare än vanligt och ibland kunnat visa på en usel handboll för att sedan kunna briljera med sitt storvuxna försvarsspel. Snart är det dags för slutspel men innan det så måste man försöka ta hem fjärdeplatsen som skulle innebära en mer hemma match under första omgången i slutspelet. Senast kunde man endast få med sig en poäng mot Sävehof efter att ha haft ledning i princip hela matchen. Idag möter man ett betydligt svårare motstånd i Kristianstad, som man bland annat mött tidigare och fått stryk mot med hela 34-24. Jag tror på samma scenario idag och tror att Lugi oavsett insats inte har någon större chans då de framförallt är bortaplan man spelar på.

Kristianstad är ostoppbara på hemmaplan och jag fortsätter att tippa på detta lag. En lina på -2,5, likt Guif-reken som finns på sidan också, lär man fixa. Insatsen får ligga på strax över medel. Jobba jobba!