Gårdagen gick inte som väntat och Alingsås fullständigt utklassade Ystad. Formen är ändå fortsatt god och vi tar nya tag idag när Kristianstad tar emot Sävehof i en avgörande match. Senast visade Kristianstad upp varför man är Sveriges bästa lag och när man kommer upp i nivå så vinner man mot samtliga lag i serien. Idag kan man bli klara för finalspel och på hemmaplan torskar man inte ofta. 35 mål senast och jag förväntar mig en liknande prestation på hemmaplan. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – IK Sävehof
  • Spel: IFK Kristianstad över 31,5 mål
  • Odds: 2,08 @ Unibet
  • Units: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.10

Börjar vi med Sävehof så kan man sammanfatta det som det sades på programmet ”avkast” att man är inne i sin absoluta toppform medan Kristianstad har ett par växlar till att ge. Uttalanden som faktiskt visade sig vara sant senast då man blev totalt utspelade och inte kunde stå emot, efter att ha bjudit upp till match gången innan det på bortaplan. Faktum är att man ligger under med 2-0 i matcher och måste vinna för att ha någon chans till avancemang.  Olle-Forsell har varit Sävehofs bästa spelare under detta slutspel och blev dessutom utnämnd till månadens spelare. Ska man möjligtvis ska ha någon chans så krävs det att han kliver fram även idag. Unge Bogojevic levererar förvånansvärt bra och han verkar gilla Kristianstad då han bombat in 19 baljor i dessa två möten. Som ni märker så är det endast offensiven som fungerar och de offensiva spelarna som presterar, men man måste kunna få stopp bakåt, vilket man inte fått och där av har också två raka förluster blivit av. I första mötet släppte man 28 bollar och i det andra 35. Jag kan inte se att det blir någon markant förändring i denna match då man ännu en gång får möta Kristianstad på borta mark där trycket lär skruvas upp, och jag hittar en mållina som ser intressant ut!

Över till Kristianstad eller ska vi säga Sveriges bästa lag. Man har både bredden och spetsen som inget annat lag kan ro på och det syns lite på spelarna att man har kännedom om detta och om sitt stora favoritskap, vilket skapar lite nervositet och stress. Det kan vara en av anledningarna till varför man inte nått upp i nivå. Senast visade man dock upp sitt riktiga ansikte och man kunde relativt enkelt avfärda Sävehof på bortaplan. Nu har man satt sig i en perfekt sits och finalspel väntar vid vinst. Jag förväntar mig en liknande prestation som senast och då blev det hela 35 baljor. Når man över 31 denna gången? Yes!

Så vad blir mitt lir? 35 baljor senast och formen är stigande till finalen. Kunde man näta 35 gånger om på bortaplan så kan man nå över en lina på 31,5 mål på hemmaplan. Sävehof har inte riktigt fått koll på defensiven och jag tror det kommer straffas. Kristianstad över 31,5 mål liras till en insats på strax över medel. Jag kommer även vara där och kika live så vid eventuella frågor så nås jag på min twitter LipovacR!