Elitserie handbollen bjuder på två matcher denna söndag och det bättre mötet står mellan Kristianstad och SävehofKristianstad trummar på och leder serien överlägset med ett facit på 11-0-0 medan Sävehof också gått riktigt bra och är inblandade i toppen. Enligt mig har Sävehof överpresterat och bör inte ha så pass många poäng på kontot. Idag gästar man giganterna och det är inget snack om vilket lag som kommer vinna. Det kommer bli show och jag lirar, häng med! 

  • Match: IFK Kristianstad – IK Sävehof
  • Spel: IFK Kristianstad -3,5
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:10

Sävehof har verkligen presterat över allas förväntningar och plockat ihop massa poäng. På sistone har man dock mött lite enklare motstånd i form av Drott, Skövde och Ricoh vilket har resulterat i klara vinster men däremot inte några speciella värdemätare. Näst senast spelade man mot Ystad och man kunde tillslut plocka en värdefull poäng när man prickade in matchens sista kast. Lite turligt och det syns ganska klart att när man möter motstånd som tillhör den övre delen av tabellen så får man det jobbigt. Idag gästar man de orange-giganterna vilket är seriens svåraste match och då jag anser att man överpresterat, tror jag man får sig en käftsmäll idag. Avslag!

Över till Kristianstad som gjort det riktigt bra och når upp till allas förväntningar genom att plocka vinst efter vinst. Man är ute i Champions League samtidigt som man lirar i elitserie och man gör det med bravur. Senast åkte man på torsk borta i Tyskland mot Rhein-Neckar Löwen men det är inget man ska gå och tänka på då det är bland världens bästa klubbar. I elitserien krossar man allt och alla och är ännu obesegrade. Man är huvudet högre än Sävehof på alla plan och med den bredden man erhåller lär det rinna undan i andra halvlek. Publikstödet är fantastiskt och jag känner mig säker!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad är det bättre laget utan tvekan och jag tror man vinner med ett par bollar. Kristianstad -3,5 liras till en insats på strax över medel!