Dagens andra rek går till ett möte nere i Kristianstad där serievinnarna tar emot gästande Sävehof. Sävehof som varit riktigt ojämna eller rent ut sagt dåliga på sistone möter ett Kristianstad som sänkts sig och kommer från en tung förlust mot rivalen Lugi. För mig luktar det revansch för Kristianstad som behöver höja formen till slutspel, och mitt tips går helt klart till giganterna. Sävehof får nog packa väskorna och säga adjö till slutspel. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – IK Sävehof
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18.00

För att vända på steken så börjar vi att analysera Sävehofs läge, som absolut är krisigt då man riskerar att missa slutspel. Sävehof som under långa perioder varit toppen av svensk handboll har börjat tappa och vid förlust här har man en teoretisk chans att hamna i utslagningsrundorna tillsammans med Ricoh och Önnered. Däremot har man bäst chans att klara sig kvar på den åttondeplats som man för tillfället befinner sig på, vid vinst. Men i mina ögon kan man bara glömma ordet vinst om man fortsätter att spela så uselt som man gjort på sistone. Senast blev man totalt utspelade av gästande Hammarby och fick stryk med hela 26-31 vilket är underkänt. Idag möter man ett hungrigt Kristianstad som trots att man redan vunnit serien, spelar för att vinna då man måste sätta fin form till slutspel och jag tror på torsk för Sävehofs del.

Över till Kristianstad som för första gången på säsongen åkt på två förluster på rad. Man har som jag även nämnde tidigare redan vunnit serien för längesedan och spelar endast för att hålla uppe sin fina form som man haft, tills slutspelet börjar. En sur förlust mot Lugi senast drar jag endast till deras egen fördel då jag tror att man, med sin fantastiska publik på hemmaplan, kommer mosa Sävehof då revansch och uppryckning är det enda som finns. En nackdel är dock att man är skadedrabbade och Marcus Olsson samt Stenbäcken (som gick av senast efter första anfallet) är tveksamma till spel. Enligt mig spelar det ingen roll och jag håller Kristianstad ett huvud högre än samtliga lag i serien!

Så vad blir mitt tips? Jag väljer att lira en handikappslina som spelbolagen är oerhört generösa med. -2,5 bör man lösa mot ett formsvagt Sävehof och insatsen får ligga på strax över medel!