Onsdag och två elitseriematcher står på spel. Jag har valt att inrikta mig på ett möte mellan toppen och botten, nämligen Kristianstad och SkövdeKristianstad är helt överlägsna och bara radar upp klass-segrar medan Skövde går tungt och kämpar nere i botten. Det är inget snack om att Kristianstad plockar hem detta idag och frågan är bara med hur mycket? Jag brukar inte plocka handikappslinor som är orimligt höga, men kan inte stoppa mig när jag gång på gång ser hur bra hemmalaget presterar. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Kristianstad -9,5
  • Odds: 1,90 bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Gästande Skövde ska man egentligen inte lägga så mycket fokus på. Man har inte en enda chans här idag och kan istället fokusera på nästa match. Matchen ska dock spelas och man får försöka hålla ned siffrorna så gott det går. För tillfället går det si sådär och man har startat 2016 med två förluster följt av en vinst. Vinsten kom mot Karlskrona med uddamålet i och med matchens sista kast, och jag skulle säga att den vinsten var aningen turlig. Jag har kritiserat Skövdes anfallsspel och fortsätter att göra det då man gång på gång underpresterar och håller det på en underkänd nivå. 20,15 och 21 är de senaste resultaten framåt vilket definitivt inte kommer räcka borta mot Kristianstad som snittar dryga 30 mål per match!

Över till Kristianstad som det finns en hel del att prata om. Senaste två prestationerna har varit magiska där man lyckats kryssa mot förra årets semifinalist i Champions League, Kielce, efter att ha haft ledningen i stora delar av matchen, samt krossat Malmö trots att Yamali och Cederholm inte fanns i spel. Med andra ord kan man i princip ställa upp med vilket lag som helst och ändå slå Skövde med flertalet bollar. Publiken kommer vara på plats, som vanligt, och jag tror man vill fortsätta på denna bana och bjuda upp till show. Vinner man borta mot Malmö med 21-29, trots en grym prestation av Beutler, så lär man vinna med över nio bollar mot Skövde på hemmaplan. Spikat!

Kristianstad är bäst i Sverige, så är det bara. Och när ett bottenlag åker ner till borgen så får man det oerhört svårt. Jag tror man trummar på hela vägen och utökar sin målskillnad på hemmaplan där man snittar dryga 30 mål per match. Kristianstad -9,5 liras till en insats på strax över medel!