Förhandsfavoriterna att vinna Elitserien, IFK Kristianstad, ställs idag mot ett raskt och kvickt IFK Skövde. Väster gotlänningarna kommer från en tung förlust mot ärkerivalen GUIF, medan maskinerna från Skåne har sex raka vinster i bagaget och strävar efter fler i sin som vanligt fullproppade arena.

  • Match: IFK Kristianstad – IFK Skövde
  • Spel: IFK Kristianstad -4,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Kristianstad som floppade förra året i en semifinal mot Lugi, har inför i år förstärkt truppen med bl.a. Jerry Tollbring, Kristian Björnsen och Jonathan Stenbäcken, som innebär stora plus då det är spelare som haft stor inverkan till varför de just nu ligger på en delad förstaplats med Alingsås. Utöver dessa tre har de även en målvakt, Dan Beutler, som i princip alltid presterar och två starka målskyttar Markus Olsson och Andreas Cederholm som senaste avgjorde matchen mot Sävehof då de satte sju strutar var. Trots detta målskytte kan man konstatera att Kristianstads signum framförallt är försvarsspelet då de endast släppt in 206 bollar, vilket är bäst i serien.

IFK Skövde kommer i år med ett oerhört intressant lag, där man blandat i sina prestationer. Som i tidigare säsonger har deras spelidé inte ändrats och man straffar ständigt sina motståndare på snabba kontringar, där de två kvicka kanterna Rasmus Wremer och Jonas Samuelsson finns. I det uppställda spelet har deras bästa spelare varit Kristian Svensson som senast gjorde sex strutar och är en rutinerad herre. Minuset med detta är att de i dagens tabell har sämst facit när det kommer till insläppta mål och toppar därmed denna tabell med hela 276 insläppta.

Två lag med skilda spelidéer och styrkor bäddar för en underhållande match. Kristianstad har inlett året bra och har endast en förlust på hemmaplan, medan Skövde bara har tagit en vinst borta i år. Trots dessa pålitliga fakta så är Kristianstad i grunden klassen bättre än Skövde, som lag men även individuellt. Där av ser jag Kristianstad som slutsegrare i denna match och det med ett par bollar. Insatsen ligger runt medel.