Nu är handbolls EM för damer slut och Norge fick stå som segrare. Nästa mästerskap äger rum i januari där det är dags för VM för herrar. Nog om det och över till dagens handboll där vi får se en enda match i Elitserien som står mellan Kristianstad och Malmö. Ett hett skånskt derby där Kristianstad kommer med massa vinster medan Malmö är inne i en djup svacka. Man ser redan här vilket håll det lutar åt, men oddsfördelningen är alldeles för dålig. Där av skippar jag 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelet. Häng med!

Match: IFK Kristianstad – HK Malmö
Spel: Över 52.0 mål (pengarna tillbaks vid exakt 52)
Odds: 1,83 @ bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 19,00

Bortalaget som kommer från Malmö har under senaste tid inte haft marginalerna eller självförtroendet med sig vilket har resulterat i tre raka förluster. I sin senaste match förlorade man mot Ystad med 28-23 efter att ha hängt med ganska länge. Innan det förlorade man mot sin andra skånska kollega, Lugi från Lund, med 30-33 och där av åker man till Kristianstad till ett tredje rakt skånskt derby. Allt lutar mot att man även idag åker på en förlust då man inte har visat kapaciteten till att slå Sverige bästa lag, som är Kristianstad. Alla skadebekymmer har speglat av sig och för att kunna knipa poäng krävs inte bara en riktigt bra prestation, utan även att motståndaren gör en lite sämre match.

Drar vi oss till Kristianstad så finns det inte så mycket att orda om. Man har hela 14 raka vinster i serien och är helt överlägsna. Man kan slå vilket lag som helst i serien utan snack. I Europacupen så åkte man ut mot Hamburg trots att man vann med 26-28 på bortaplan. I sin senaste match kom Drott på besök och de fick snabbt dra sig tillbaka till Halmstad då man blev överkörda med 36-23. Anledningen till att man är så oerhört bra i år är att man har en komplett trupp där alla är villiga att offra sig för lagets skull. På hemmaplan har man galna supportrar och man snittar ungefär 4500 åskådare. En sak man ska poängtera är att man hittills i år har spelat en mer fartfylld handboll och bjudit på en hel del mål som vi bland annat kan se mot Drott. Där av ser jag även ett bättre värde i överspelet än i 1-X-2 markörerna.

Malmö som har haft det tungt på senaste tid lär fortsätta på det spåret då man möter ett överlägset Kristianstad som bland annat har formen, självförtroendet och publiken med sig. 1,08 på Kristianstad anser jag är ett för litet odds och handikappslinan lockar, men jag skippar även det då det är ett hett derby där Malmö jagar revansch. Jag lirar därmed över 52.0 mål till en insats på medel!