Fyra matcher denna tisdag, en rysare, en lite sämre match, ett Göteborgsderby samt ett Skåne derby som vi får se när Kristianstad tar emot rivalerna Malmö. Vad ska man egentligen säga om hemmalaget? 15-0-0 står det i protokollet för de orangeklädda och faktum är att man bara vinner och vinner. Malmö gästar i förhoppning om att bryta denna trend och självklart blir det svårt. Mållinorna har dock, i mitt tycke, satts lågt på ett målglatt Malmö och jag hittar ett lite udda tips som ser fint ut. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö över 23,5 mål
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Malmö och kikar på de fem senaste matcherna så har man lyckats näta så mycket så att snittet på gjorda mål ligger på cirka 26 mål. Det är ett bra facit och gör att man även ligger bra till i tabellen då man placerar sig på en femteplats. Man spelar ett systematiskt spel där man har en plan och fullföljer den helt och hållet. Stor skyttarna PerssonMånsson och Lönn gör många mål tillsammans och tillsammans med en bra anfalls mittsexa, Pecikoza, så håller man ett högt snitt. Idag möter man förvisso ett Kristianstad som är riktigt bra, men deras sätt att spela går ut på att göra mycket mål i och med den snabba handbollen vilket i sin tur bäddar för mycket mål. Spelet är självklart för mig och jag lirar!

Kristianstad senaste fem matcher sett till insläppta mål lyder, 27,27,30,28,25 vilket ger ett snitt på cirka 27 insläppta per match. Man vinner sina matcher och det med marginal men man har en tendens att även släppa in en hel del. Det gör inget då man lyckas ha ett så pass bra spel framåt och att linan ligger så lågt på Malmö kan jag inte förstå. Malmö är inget dåligt motstånd och man kommer behöva göra en bra prestation för att vinna. Självklart tror jag att man vinner med ett par bollar, men att man täpper igen bakåt är jag inte lika säker på. Där av blir mitt lir ganska enkelt!

Malmö över 23,5 mål liras då jag tror på ett scenario där Kristianstad trycker på samtidigt som man släpper till lite bakåt. Att göra över 23 mål mot Kristianstad är inte något märkvärdigt och insatsen får ligga på medel!