Helgen börjar bra då vi får se ett möte mellan två storlag nämligen förra årets jättar Kristianstad och legendariska Drott. Det ska bli extra roligt att se hur Kristianstad klarar pressen efter att ha totalt utklassat allt motstånd medan Drott gjorde halvt kass säsong och måste rycka upp sig. När jag tittar på truppen samt hur det gått för lagen emellan när man mött varandra så kan jag inget annat än att vara säker på att Kristianstad krossar Drott. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – HK Drott Halmstad
  • Spel: IFK Kristianstad -6,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Drott så hamnade man förra året i ingenmansland vilket såklart aldrig är något roligt eller bra. Alla dessa lite bättre lag strävar efter att få nå slutspel och det rådde en stor besvikelse. En besvikelse som kanske fick Johan Blickhammar att lämna till Sävehof? Det kommer helt klart bli ett stort minus för Drotts skytte. Jag vill dock nämna ett riktigt bra nyförvärv som jag är säker på kommer ersätta Blickhammar galant, och han heter Nikola Stojcevski från Redbergslid. Med Pontus Zetterman i täten tillsammans med Stojcevski kan man inför i år vara luriga och ställa till det för många lag. Idag möter man Kristianstad och för dem lär man nog inte ställa till det. På bortaplan har man inget att hämta trots ändringar i truppen och det kommer bli att man snabbt får packa väskan och åka tillbaks till Halmstad. Hänvisar även till inbördes möten nedan.

Tre senaste inbördes möten:
Drott – Kristianstad = 23-35
Kristianstad – Drott = 36-23
Drott – Kristianstad = 32-22

Över till Kristianstad som ska bli riktigt intressanta att se i år. Man har tappat nyckelspelare men ändå lyckats ersätta dessa på ett bra sätt och vi får hoppas på att vissa unga spelare även träder fram. Hanisch före detta Redbergslid samt Hammarby spelare, utomlandsproffs i Hamburg, är tillbaks och kommer säkert tillföra med en hel del. Jag kan rada upp alla dessa stjärnor men det viktiga är hur Ola får ihop laget och det tvivlar jag inte på. Man kommer prestera i år och att man ska slå Drott är det inget snack om.

Så vad blir mitt lir? Då man haft det extremt enkelt mot Drott väljer jag att plocka en handikappslina som ser trovärdig ut. -6,5 bör man och jag höjer insatsen till strax över medel!