Toppen mot botten i en totalt oviktig match med två matcher kvar av seriespelet när Kristianstad tar emot Aranäs som får åka på besök. Kristianstad är redan klara seriesegrare och har ingenting att spela för medan Aranäs även dem inte har något att spela för då man är klara för nedflyttningskval. Får vi se ett Kristianstad som testar på nya metoder? Ni får se vad jag menar i min motivering och där av även mitt tips. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – HK Aranäs
  • Spel: HK Aranäs över 22,5 mål
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Kristianstad har helt enkelt varit bäst utan snack och man har ett facit på 28-0-2 vilket är fantastiskt. Idag spelar man en totalt oviktig match mot ett Aranäs som är nere i botten och motivationen på gubbarna lär inte vara högt. Näst senast besegrade man Redbergslid och då testade man på att köra ett 5-1 försvar som inte var det vassaste. Nu erbjuds ett perfekt tillfälle för Ola att testa på detta igen och även fast det kan gå snett så lär man vinna denna match på ett eller annat vis. Motivation plus nya metoder kan öppna upp för ett Aranäs som spelar ett Hawaii spel och att det kan bli mål råder det inte någon tvekan över.

Ser vi till Aranäs så är man som sagt nykomlingar i elitserien och som vanligt får dessa spela nedflyttningskval direkt. Hawaii spel uttryckte jag mig nyligen, och det är lite så man spelat. Det är inget fin lir med bra kombinationer utan mer individuella prestationer och man-man. Detta typ av spel kan passa in bra mot ett Kristianstad som inte kommer med någon motivation samt att man förhoppningsvis kommer testa ett 5-1 spel igen. Nu påstår jag inte att man kommer vinna, för det gör man inte, men att man nätar över 22,5 mål anser jag är troligt!

Ovanstående mening talar för sig självt och då spelvärdet på över 22, mål är gott, väljer jag att lira. Aranäs kan blixtra till i offensiven ibland och denna match är ett perfekt tillfälle att göra det på. Insatsen blir dock låg och hamnar på strax under medel!