Giganterna Kristianstad tar idag emot ett annat lag från Skåne, nämligen kollegan Karlskrona och det vankas derby. Kristianstad som var helt överlägsna förra året, fortsätter att krossa allt som kommer i ens väg medan Karlskrona är nykomlingar och inte vana att möta ett så pass här bra motstånd. Frågan är inte vilket lag som vinner utan med hur mycket och vilket tips som är relevant. Jag hittar en lina som alltid gillas när giganterna lirar, häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – HIF Karlskrona 
  • Spel: IFK Kristianstad över 30,5 mål
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Karlskrona som kommit till elitserien som nykomlingar har gjort det riktigt bra och tagit två segrar på tre starter. Alla som följer handboll vet hur stor skillnad det är och hur det brukar gå för lag som precis kommit upp, och att då ta fyra pinnar av sex möjliga är riktigt starkt. Man har en okej spets i laget med Sandgren som god målgörare och ett gott kollektiv. Idag finns det tyvärr inte mycket att säga till om då man möter elitseriens absolut bästa lag och man får istället försöka hålla ned siffrorna.

Elitseriens bästa lag sade jag, och ja det är Kristianstad. Senast visade man inte bara upp att man har spetskompetens i laget med exempelvis Björnsen som niomålsskytt utan även bredd och det var det som tillslut fick avgöra när man vände och slog Lugi på bortaplan med 24-27. Innan det hade man även två raka segrar med 33-26 samt 37-23 och man ser otroligt starka ut. Ola Lindgren ska ha cred för sitt goda coachande och är enligt mig den bästa tränaren i serien. Idag möter man Karlskrona och med tanke på vad man har presterat så ska man vinna även idag.

Så vad lir mitt lir? Det finns inget spelvärde i varken handikappslinorna eller 1-x-2 markörerna och jag förlitar mig på att man istället gör en massa mål. Kristianstad över 30,5 mål i matchen får det bli och insatsen får ligga på strax över medel!