Vi beger oss till Kristianstad där vi får se en kvartsfinal spela där seriesegrande Kristianstad tar emot Hammarby som är tvingade att komma på besök. Kristianstad valde förvånansvärt nog Hammarby före Malmö och får där av spela mot Hammarby i bäst av fem möten. Tidigare under säsongen har Kristianstad haft det oerhört enkelt mot Hammarby på hemmaplan och jag tror på samma scenario idag. Det finns dock inget spelvärde i raka ettan eller handikappslinorna och jag väljer att förlita mig på överspelen som bjuder på fina odds. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Hammarby drog oturslotten och fick giganterna Kristianstad redan i kvartsfinal. Ett oförväntat drag av Kristianstad att välja Hammarby, men så är läget just nu och det är bara att kriga. Enligt mig finns det dock inget mer att säga än att man inte har någon chans, speciellt inte på bortaplan mot Kristianstad. Tidigare under säsongen har man fått stryk där med hela 28-19 samt 33-23 och jag tror på att man torskar även idag men kanske inte med sådana stora siffror. Den enda chansen man har är att trycka i kontringar som varit nyckeln till framgång i år och därmed kunna plocka enkla mål.

Över till Kristianstad som hittills i år varit fantastiskt bra. Nu på slutet har man dock visat sig vara lite svagare i och med skadebekymmer samt dålig motivation (redan vunnit serien tidigt). Nu är det dags för slutspel och allvar, och spelare kommer tillbaks vilket lär resultera i fullt ös och överkörning. Man har haft en tendens i att göra oerhört mycket mål på hemma mark, och andra fas spelet har varit grymt bra. Fortsätter man att spela så, så lär det rinna undan och jag tror på målrikt!

Så vad blir mitt tips? Bägge lagen gillar kontringar samt andra fas spel vilket gynnar överspelslinorna. Kristianstad lär trycka och tugga på, och därmed få detta till en målrik tillställning. Över 52,5 mål är inte omöjligt och jag lirar till en insats på medel!