Sista omgången inför i år där vi får se tre underhållande handbollsmatcher. Ett av dem spelas nere i Kristianstad där giganterna tar emot gästande HammarbyKristianstad åkte på sin första förlust efter 18 raka vinster mot just precis Hammarby och nu får man chansen till revansch direkt. Hammarby gjorde en grym insats i Eriksdalshallen men kommer säkerligen få det svårare på bortaplan. Revanschlust och kross tror jag på och det är inget snack om att man ska vinna på hemmaplan. Jag lirar en handikappslina och känner mig säker, häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Hammarby IF HF
  • Spel: Kristianstad -7,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19,00

Hammarby gjorde en heroisk insats senast när man slog giganterna Kristianstad på hemmaplan. Historiken säger även att Kristianstad alltid haft svårt mot Hammarby på bortaplan och statistiken brukar alltid tala sanning, och så blev det också. Nere i Kristianstad har man dock haft det betydligt tuffare och har ännu inte vunnit på ett tag, vilket är förståeligt. Senaste två matcherna har slutat i tio bollars förlust, 35-25 samt 30-20. Man har retat upp Kristianstad ännu en gång och jag tror man får sig en läxa idag. Avslag!

Kristianstad åkte som sagt på sin första förlust efter hela 18 omgångar och ska man vara helt uppriktig så kan man ju inte promenera sig förbi allting. Man är bäst i serien men även de bästa har dåliga dagar och i Stockholm fick man i princip ingenting att stämma. På hemmaplan bärs man av publiken och bara maler ner sitt motstånd. Här är man oslagbara och vanligtvis så ska man krossa Hammarby. Man har en rejäl revanschlust och när man ställer sig på planen finns bara en sak i sikte. Årets sista match ska man ta hem nere i sin borg och jag spikar in handikappslinan!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad har slagit Hammarby dubbla gånger med tio bollar i de senaste mötena. Jag tror på liknande scenario idag och lirar Kristianstad -7,5 till en insats på medel!