Då var det dags för det femte och avgörande mötet mellan seriesegrarna Kristianstad och överraskningslaget Hammarby. Exakt samma scenario fick vi se förra året där Kristianstad hade oerhörda problem med Hammarbys sätt att spela, men man kunde tillslut avgöra genom att ta tre hemmasegrar. Allt talar för det även idag men jag är inne på att Hammarby har en liten chans till att skrälla mot Kristianstad som trots allt varit lite knackiga i slutspelet. Jag har ett intressant tips. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF +5,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.10

Ser vi till Kristianstad så är det samma visa varje match. Man slarvar för mycket och skapar alldeles för mycket tekniska fel vilket Hammarby enkelt kontrar på. Det förvånar mig lite att Ola valde att möta Hammarby före Malmö då man inte bara i denna säsong utan även tidigare haft problem mot Hammarbys offensiva försvar. Uppe i Stockholm har man inte kunnat vinna men däremot tagit två raka hemmasegrar. Allt talar för att man återigen vinner p.g.a. hemma mark vilket är mycket möjligt, men frågan är med hur mycket marginaler.

Hammarby fortsätter att prestera och helt ärligt så trodde jag att Kristianstad enkelt skulle ta hem denna kvartsfinalsserie. Det har den grönvit-randiga truppen motbevisat genom en fartfylld och taktisk handboll. Kalle Matsson ska ha en eloge för sina drag i matcherna och spelarna fortsätter att ge allt de har. Man har dock haft det oerhört svårt på bortaplan men finns det ett bättre tillfälle än nu, att bryta denna negativa trend? Det tror inte jag med tanke på vad man visat under denna säsong/slutspel. Heja Hammarby!

Så vad blir mitt tips? Jag vågar inte gå emot giganterna Kristianstad helt som förmodligen lär ta hem denna kvartsfinalsserie då man varit fantastiska på hemmaplan. Som sagt, statistiken ljuger aldrig. Men däremot väljer jag att gå in på Hammarby +5,5 med tanke på vad man presterat och vad man har att ge. En avgörande femte match lär inte rinna undan och med en sådan stor marginal vinner inte Kristianstad. Insatsen får ligga på medel!