Tredje omgången för slutspelslagen och det börjar närma sig slutet på denna serie. Idag får vi endast se en match mellan seriesegrarna Kristianstad och skräll laget Hammarby som åker ner till Skåne på besök. Många blev förvånade när Hammarby drog det längsta strået och till och med besegrade Kristianstad senast, men det blev inte jag. Idag väntar dock en mycket tuffare uppgift då det är borta plan och förmodligen så torskar man. Jag anser ändå att Kristianstad är för stora favoriter, och lirar en rolig slant på Hammarby. Häng med!

  • Match:IFK Kristianstad – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF +5,5
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 75/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Börjar vi med hemmalaget och giganterna Kristianstad så har man helt klart inte varit lika övertygande i slutspelet som man var i serien. Det Kristianstad som vann hela 20 raka matcher har tappat i form men också haft en del skadebekymmer som förvärrat situationen. Man kunde än dock ha tillräckligt med kraft för att besegra Hammarby på hemmaplan i första mötet, men däremot inte i andra då man gästade Eriksdalshallen och en förlust med 26-30 var ett faktum. Idag spelar man återigen på hemmaplan och givetvis så talar mycket för att Kristianstad kommer att förlänga sin svit på hemma mark.

Gästande Hammarby har ännu en gång visat att man ror på ”stora” Kristianstad genom att kvittera i matcher, och det enda man egentligen behöver göra är att kunna plocka en seger på bortaplan. Förra året lyckades man inte göra det och förlorade sammanlagt med 3-2 i matcher. I år ser det ut att bli exakt samma visa. Jag vill ändå sticka ut näsan och visa ett varningsfinger för detta Hammarby som just nu ser starkare ut än någonsin, och med lite flyt kanske till och med kan skrälla. Att Kristianstad ska vara så pass stora favoriter, faller inte in i mina ögon och jag väljer att gå emot!

Så vad blir mitt tips? Jag vågar inte gå så hårt emot och spela på rak vinst Hammarby, utan förlitar mig på handikappslinorna som ser fina ut. Hammarby +5,5 ger ett odds på hela 1,75 och jag bara tackar och bugar. Insatsen får ligga på medel!