Denna söndag erbjuder en riktigt bra elitserie match då Sveriges två främsta klubbar ställs emot varandra, Kristianstad och AlingsåsKristianstad som pendlar mellan elitserien och Champions League gör det förvånansvärt bra medan Alingsås endast har elitserien att fokusera på och är i god form. Hemmaplansfördelen avgör en hel del och mitt tips går till de orangeklädda giganterna. Jag hittar en fin mållina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Alingsås HK
  • Spel: IFK Kristianstad över 27,5 mål
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Börjar vi med att se på Alingsås så har man en stabil trupp där man behållit de flesta spelarna från förra säsongen och därmed skapat ett riktigt starkt lagbygge. Inledningsvis har man i princip krossat allt motstånd och kommer till detta möte med en rad på 6-1-0. Senast vann man enkelt mot Karlskrona med 31-22 och formen sitter i. Idag ställs man mot Kristianstad som är elitseriens absolut starkaste och enligt mig bästa lag. Då det är bortaplan kan jag inte se att man ska plocka poäng trots de fina prestationerna, och väljer därmed att gå emot!

Över till Kristianstad som jag har svårt att se något lag plocka poäng mot, framförallt på hemmaplan där man är oerhört starka. I elitserien har man promenerat sig förbi allt motstånd och är hittills obesegrade med hela 6-0-0 de inledande sex matcherna. Man är även med i Champions League vilket innebär tufft matchande och det kan helt klart ställa till det. Dock så har man en så pass bred trupp som håller kvalité och för tillfället löser man det galant. Senast vann man hemma mot ingen annan än Rhein-Neckar Löwen som är bland världens bästa klubbar, och att då jämföra det med lagen som finns i elitserien, går inte. Gör man en liknande prestation eller en gnutta sämre så vinner man oavsett vad mot Alingsås. Spik!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad håller likt Alingsås en god form, men med tanke på vad man presterat väljer jag att framhålla hemmalaget som det klart bättre. Då man är storfavoriter plockar jag istället en mållina som ser intressant ut. Kristianstad över 27,5 mål erbjuder ett odds upp till två gånger och jag höjer insatsen till strax över medel!