Äntligen är det dags för SM-final och som vi  har väntat. Kristianstad, obesegrade i slutspelet, knappt slagna även i seriespelet ställs idag mot Alingsås som visat stabila takter säsongen igenom och ständigt varit snäppet bakom. Vem ska ta hem det? Jag har hela tre tips som ni själva får avgöra vilken som ska plockas, förutsatt att ni inte vill plocka alla? Även långtidsspelet Kristianstad att vinna SM (maxspel) lever idag. Häng med!

  • Spel1: IFK Kristianstad över 28,5 mål
  • Odds: 1,95 @ nordicbet
  • Spel2: Iman Jamali över 5,5 mål
  • Odds: 1,86 @ nordicbet
  • Spel3: Albin Lagergren över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 Units samtliga
  • Spelstopp: 17.45

Kristianstad är för bra för elitserien och på det sättet man joggat sig igenom till final och serievinst är löjligt. Sanningen är att man är överlägsna både ekonomiskt och spelarmässigt och det säger ju sitt. Hela staden är galna i handboll och det var faktiskt en upplevelse att få åka ner och kolla den tredje semifinalen mot Sävehof. Idag möter man som sagt Alingsås som man slagit bägge gångerna denna säsongen och jag tror man gör det igen. Alingsås är bra när man får till sitt försvar och kontringsspel, men Kristianstad är vassare på varje punkt.

En stor, riktigt stor faktor till varför Kristianstad skiljt sig så mycket från de andra lagen i år är Iman Jamali. När det går tungt, går han upp på niometer och avlossar ett skott som går i runt 100 km/h och efter 4-5 gånger så är man uppe i en trygg ledning. Nu kryddar jag inte ens och vi fick se en show mot Sävehof när han på egen hand gjorde en hel del. Idag är det SM-final och Jamali lär ta för sig som aldrig förr och om man ska se det ur ett större perspektiv så är han för bra för elitserien. Jag tror han kommer näta som vanligt och lirar en målskyttelina. Samtliga gånger har han gjort mig rikare!

En annan spelare som verkligen visat framfötter är Albin Lagergren. Sedan Cedrholm skadade sin axel, klev han in på högernio positionen och blev en start spelare efter en rad med fina insatser. Alingsås älskar man-man lägen men det gör också Albin och det kommer öppnas upp ytor som han älskar. Över 2,5 mål är inte mycket och jag måste bara lira!

Två tips på två Kristianstadsspelare betyder att jag tror man plockar hem denna fina, men också att man lär näta mycket framåt. Där av lirar jag även Kristianstad över 28,5 mål och känner mig trygg. Samtliga spela liras med en insats på strax över medel!