Idag bjuds vi på Europa League kval där vi får se vårt kära Göteborg ta emot Slask som kommer på besök. Slask som avslutat sin säsong men startat igång igen, fick sig en tryckare senast och inledde seriespelet med en förlust medan IFK Göteborg trummar på i toppen av allsvenskan. Senast lagen möttes var för sex dagar sedan och då slutade det 0-0. Avgörandet har tagits till Sverige vilket jag tror bara gynnar våra gubbar. Där av hittar jag ett fint tips, häng med!

  • Match: IFK Göteborg – Slask Wroclaq
  • Spel: IFK Göteborg rak vinst
  • Odds: 1,83 @ William Hill
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

UEFA Europa League

Börjar vi att kika på Slask som vi inte har så mycket koll på mer än att man endast fick med sig ett oavgjort resultat i första mötet mot Göteborg, så kan man konstatera att utefter att ha sett den matchen kommer man som outsiders till Götet. I den matchen skapade man inte särskilt mycket och att man tagit mötet till bortaplan avgörande kan bara vara negativt. Mellan dessa Europa League matcher lyckades man även starta igång serien och man åkte på torsk direkt i inledningen med 1-4 vilket inte är bra varken för självförtroendet eller gubbarna. Lyckades man inte slå Göteborg på hemma mark lär man inte ha någon chans på borta mark och jag tror man bara får packa väskorna och åka tillbaks till Polen!

Över till Göteborg där det finns betydligt mer att snacka om. Man i år visat upp en riktigt stark defensiv präglat av en fin spetskompetens där jag framförallt tänker på Vibe och Ankersen. Ett oavgjort resultat i 0-0, likt Elfsborg igår, är bara positivt då man tar hem avgörandet till Gamla Ullevi där man har sin fantastiska publik. Så som Slask så har man spelat en match mellan dessa Europa League matcher och den slutade 2-2 borta mot Norrköping vilket ändå får ses som ett godkänt resultat med tanke på det tajta spelschemat. Dock surt att tappa ledning två gånger om. Idag är det ny match och ny fokus och efter att ha sett det första mötet tror jag att man i grund och botten är det bättre laget än Slask. Sätter Vibe och Co. sina lägen kan det rinna undan. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då linorna ser så pass fina ut väljer jag bara att gå ut simpelt. IFK Göteborg rak vinst erbjuder ett odds på hela 1,83. Det plockas med en insats på medel.