På Gamla Ullevi får vi se ett roligt möte på söndag då IFK Göteborg tar emot gästande Örebro. Göteborg som gått riktigt bra i år håller på att tappa sin ledning efter ett par onödiga tapp medan Örebro fortsatt försöker hitta formen som aldrig kommer. Senast fick vi se en skräll då Falkenberg slog Göteborg, det tappet tror jag bara kan gå i något positivt och vi kommer få se ett taggat Göteborg med sin fantastiska publik i ryggen. I mina ögon ska man bara vinna och fortsätta trumma på. Häng med!

  • Match: IFK Göteborg – Örebro SK
  • Spel: IFK Göteborg utan att släppa in ett mål
  • Odds: 2.37 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

IFK Göteborg logoörebro

Örebro som alla trodde, inför i år, skulle vara årets skräll-lag har verkligen inte nått upp till förväntningar och för tillfället placerar sig på en nedflyttningsplats. 13 inspelade poäng på 17 omgångar är inte bra och det är framförallt offensiven som inte kommit igång då man gjort minst mål i hela serien. Det är tajt med poäng nere i botten så hoppet finns kvar helt klart. Senast, igår, mötte man Djurgården och en sur förlust med 0-1 var ett faktum. Idag ställs man mot Göteborg som är erhåller seriens bästa defensiv och då man fortfarande inte producerar framåt, tror jag man inte har något att hämta här på bortaplan. Avslag!

IFK Göteborg har från seriens start varit uppe i serieledning. Idag delar man den platsen med Norrköping som kommit ikapp efter ett par onödiga tapp då jag bland annat tänker på senast när man torskade mot Falkenberg med 1-0. Innan det har man radat upp oavgjorda resultat, 0-0 och 2-2 mot Norrköping, och en seger skulle passa fint. En vinst är ett måste om man ska fortsätta tro på guldet, och Örebro är en passande uppgift till det. Näst sist i tabellen talar sitt tydliga språk och att man ska vinna finns det inget snack om. Får man in ett tidigt mål kan det rinna undan. Spik!

Så vad blir mitt lir? Jag väljer att lira ett spel som man inte ofta lirar, nämligen IFK Göteborg att vinna utan att släppa in ett mål. Örebros dåliga offensiv passar utmärkt för Göteborgs vassa defensiv och där av anser jag att detta spel har ett fint spelvärde. Insatsen får ligga på medel!