Cupfinal i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Örebro SK. Matchen spelas på Gamla Ullevi vilket ger IFK Göteborg hemmaplansfördel och för mig är saken klar här och det är inte ettan på IFK Göteborg…


IFK Göteborg – Örebro
Spel: IFK Göteborg vinner och över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.25 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 15.30

Blåvitt hade hela spelartruppen med på träningen igår vilket är mycket positiva nyheter för laget. Man har haft ett intensivt spelschema den senaste tiden men har nu fått 9 dagars spelledigt vilket gör att laget lär vara utvilade och spelsugna här. Formen är på topp för laget som har fem raka matcher utan förlust bakom sig varav fyra av dessa har slutat med seger. Senast besegrade man Kalmar FF på bortaplan med 2-0 och dessförinnan fick Falkenberg se sig besegrade med 2-1 på Gamla Ullevi. Just hemma på Gamla Ullevi brukar Blåvitt vara riktigt tuffa att möta och till denna matchen väntas över 15.000 åskådare vilka kommer ge en härlig inramning på den här cupfinalen. Med publikens stöd i ryggen har blåvitt vunnit 3 av sina 4 matcher på hemmaplan den här säsongen, enda poängtappet kom mot Malmö FF.  Lagets två senaste hemmamatcher har vunnits med 2-1 (Falkenberg) och 3-1 (Helsingborg) vilket talar för mitt spel här. Jag tror man gör 2-3 mål i den här matchen mot ett svagt Örebro och spelet känns klart spelvärt på förhand till fina 2.25 gånger pengarna! Lasse Vibe och Mikael Boman löser titeln för blåvitt här!

Örebro som såg riktigt starka ut under försäsongen har inlett allsvenskan katastrofalt uselt! Man ligger sist med 2 oavgjorda och 6 förluster på lagets 8 inledande matcher i allsvenskan… Målskillnaden skrivs till genomsusa 4-18 på dessa matcher och nu skall man alltså spela cupfinal mot serieledande IFK Göteborg. Man spelar dessutom på blåvitts hemmaplan vilket knappast gör uppgiften enklare men i en cupfinal kan givetvis allt hända.. Man har släppt in 2 mål eller fler i 7 raka matcher nu och det håller knappast i en match som denna så defensiven måste prioriteras men jag tror man kommer få det riktigt jobbigt att spela defensivt i den här matchen. Tids nog måste man framåt och jag tror det kan svänga ordentligt i den här matchen och även om Örebro lyckas peta in en boll så kommer man släppa fler bakåt tyvärr… Formen må vara usel för laget men man skall inte förringa att laget slagit ut Malmö FF (Kvartsfinalen) och IF Elfsborg (Semifinalen) på vägen mot denna final mot IFK Göteborg. Även om formen är genomusel så lär laget vara heltaggade för en titel och chans på Europaspel här! Jag tror personligen att man i slutändan kommer få se sig besegrade men att man kan peta in en boll här tror jag utan tvekan… Utöver långtidsskadade målkungen Kamara får man också klara sig utan Lipovac och målvakten Jacob Rinne här.

Kort summering:
Cupfinal där båda lagen givetvis kommer ge allt för att vinna en titel och för Örebro är det mer på spel då man även tar sig ut i Europa vid en seger här! IFK Göteborg har klar fördel då man spelar på hemmaplan inför över 15.000 åskådare och man har full form för dagen. Örebro är helt ur form och det krävs en rejäl omvandling av lagets spel för att de skall ha en chans i den här matchen. Jag tror på hemmaseger och jag tror på 3 mål eller fler i matchen! Lagen har mötts i serien redan där Blåvitt vann med 2-0 på Örebros hemmaplan och i den här matchen tror jag det slutar 2-1 eller 3-0 till IFK Göteborg

Väljer även att testa IFK Göteborg att vinna och hålla nolla till oddset 2.10 hos Unibet. Örebro har gjort 1 mål framåt på lagets 5 bortamatcher den här säsongen och faktum är att man blivit nollade i 4 raka bortamatcher nu. Blåvitt har spikat igen bakåt i 2 av lagets 3 senaste matcher vilket gör att en mindre insats på 2 units kan vara värt att lira här.