Allsvensk fotboll på 5 arenor ikväll där vi förflyttar oss från Friends till Gamla Ullevi i Göteborg. Blåvitt ska ta sig an Mjällby där hemmalaget fortsätter att jaga serieledningen. Absolut inte omöjligt att man lyckas med den biten ikväll, tror dock inte att bortalaget kommer resa hem helt tomhänt. 1,70 på en av seriens främsta anfallsspel slängs ner i kundvagnen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: IFK Göteborg – Mjällby
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 24/6

IFK Göteborg kommer från en bra skalp där ett svårspelat Norrköping besegrades med uddamålet på bortaplan dagen innan midsommarafton. Ett bra resultat för Mikael Stahre och hans manskap efter att ha gått tre matcher utan vinst innan dess. Man är alltjämt det laget som närmast skuggar serieledarna Helsingborg, en position man kan ta över något tillfälligt via en ny seger här.

Mjällby spelade samma dag som motståndet men utan någon större framgång när Kalmar gästspelade i stan, en match som bortalaget vann med 2-0. Ett mindre snedsteg för de gulsvarta som visade upp en hel del styrka på hemmaplan innan dess. I överlag dock kanske Allsvenskans mest positiva överraskning på den övre halvan av tabellen efter en tredjedel av säsongen.

IFK Göteborg får återigen klara sig utan det ordinarie mittbacksparet med Mattias Bjärsmyr och Kjetil Waehler. Mjällby har, utöver någon långtidsskada på bl.a. Pär Ericsson, en avstängning på Victor Agardius.

WIFI-P4S-0824

Ett spel som jag anser borde uppmärksammas nu när övriga spelbolag inte ger mer än 1,60 och till och med lägre än så. Mjällby har, i mitt tycke, ingen märkvärdig trupp men den för året nye huvudtränaren Anders Tortensson har fått ihop bitarna på ett väldigt bra sätt där man har skapat en välfungerande grupp. Trots avsaknaden av en utpräglad målskytt så har endast ett fenomenalt Helsingborg lyckats göra fler mål än kvällens bortalag som nästan slickar snittet på 2 mål/match. Senast skapade man mycket utan att få utdelning där man åkte på en sällsynt nolla för det här året, men så som man har presterat från start så anser jag att man är värda en ny chans. Man kan nog ställa till en del bekymmer med det raka spelet där man har gjort mål på kvällens motstånd i tre matcher i följd – två av dem har spelats här på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg börjar visa upp tendenser som får mig att tvivla på om de verkligen ska orka hela vägen. 2 poäng av 9 möjliga mot lagen placerade på plats 11 till 13 i tabellen följdes visserligen upp med en seger senast i ”kamratmötet” med Norrköping, men det var en väldigt tursam fullpoängare där motståndet utan tvekan skapade det mesta och det bästa av spelet över 90 minuter. Mattias Bjärsmyr har varit ryggraden i försvaret sedan sin återkomst där han och Kjetil Waehler kompletterade varandra väl och i deras frånvaro har John Alvbåge agerat livlina och tvingats till ett flertal kvalificerade räddningar mellan stolparna. Förväntar mig återigen att man ska släppa till fler avslut än det vi annars såg under de inledande 9 spelomgångarna där man inte hade släppt in mer än 5 mål.


Blåvitts kollektiva försvarsspel är klart stabilt och svårforcerat hemma i Göteborg, men man har kommit undan på ett lindrigt sätt nu på slutet. Ett bortalag som kan vara väldigt effektivt i sina bästa stunder med ett väldigt starkt målfacit på 1,92 mål/match måste respekteras. 1,70 ggr insatsen på en av seriens mest produktiva anfall kan jag inte blunda för. Mjällby att göra ett mål i matchen spelas.

/Puyol