Allsvenskan rullar vidare och denna söndag får vi se ett toppmöte i Göteborg blåvitt tar emot Peking som kommer på besök. IFK Göteborg som värvat in en del danskar, har fått resultat och placerar sig först i tabellen före just precis Norrköping som är årets största utropstecken utan tvekan. Jag tror nog många ännu inte förstår hur Norrköping gått så bra och man väntar bara på att de ska gå ner sig lite då de verkligen hållit en riktigt hög nivå. På Ullevi får inget motstånd det enkelt och här väljer jag att ta ställning till det lag som i grund och botten är bättre. Häng med!

  • Match: IFK Göteborg – IFK Norrköping
  • Spel: IFK Göteborg rak vinst
  • Odds: 1,80 @ Betfair
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

IFK Göteborg logo380_-ifk_norrkoping-primary-

Först ut är gästande Norrköping som redan nu kan säga att man gjort en fantastisk säsong. 9-3-2 efter 14 spelade omgångar är otroligt och man placerar sig strax bakom serieledande IFK Göteborg som är tre poäng före. En vinst i dagens möte skulle innebära att man tar sig upp på en delad förstaplats och laget slutar aldrig förvåna. Senast slog man Malmö med 3-1 i sin svårspelade Nya Parken. Idag gästar man Ullevi som är den tuffaste uppgiften man kan föreställa sig. Med tungt hjärta måste jag gå emot detta Norrköping som har form och prestation i ryggen därför att man i mina ögon helt enkelt inte kan slå Göteborg på borta mark. Emir Kujovic och Co. har tyvärr en för tuff uppgift framför sig.

På andra sidan står dem så kallade blåvitt, som dessutom toppar allsvenskan och imponerar. Något som är nämnvärt med just blåvitt är att man endast dragit på sig en förlust och lyckats etablera ett oerhört starkt försvar i och med att man bara släppt in sju bollar efter 14 spelade omgångar. Två av dessa mål kom i lagets senaste match mot Sundsvall där man tappade en 2-0 ledning till 2-2 vilket var slarvigt. Detta tror jag bara kan stärka laget och revanschsuget finns till hundratio procent. Laget som får sota heter Norrköping som placerar sig strax bakom vilket är perfekt då man kan dra ett litet ryck i tabellen. Spik!

Så mitt lir blir ganska självklart och jag tror på att IFK Göteborg tillsammans med sitt fantastiska publikstöd på hemmaplan, ska greja det. Rak vinst erbjuder ett fint odds på hela 1,80 och jag höjer insatsen till strax över medeL!