Omstart av Allsvenskan och IFK Göteborg tar emot Helsingborg i en på förhand het match i mina ögon. Två lag som inte riktigt lyckats under vårsäsongen och nu måste dem börja vinna matcher för att avancera i tabellen. Jag tror på ett av lagen här!

IFK Göteborg – Helsingborg
Spel: x2
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

IFK Göteborg spelade match så sent om i torsdags då man tog emot Fola Esch från Luxemburg i Europa League. Det är en match som de normalt skall vinna med 2-3 bollar minst men istället stod man för en ruskigt usel insats och spelade 0-0 inför sin hemmapublik. Det gör att jag ställer ett stort frågetecken för Göteborgs form här och med tanke på att laget har stora problem att vinna matcher så känns det här spelet klart spelvärt. Man har kryssat hela 7 matcher den här säsongen vilket är flest i hela Allsvenskan… Man besegrade Odense och Strömsgodset under uppehållet men stod som sagt för en plattmatch mot Fola Esch tidigare i veckan. Man hade svårt att skapa chanser mot Fola Esch och nu ställs man mot ett ruskigt hungrigt och spelsuget Helsingborg vilket gör att man minst sagt måste vara på tårna här. Jag tror man kommer få problem och lyckas man inte göra mål i första halvlek lär buropen eka högt över Gamla Ullevi i den här matchen… Man har en tung uppförsbacke här och trots att man har en match i benen nu och bör höja sig efter den usla insatsen mot Fola Esch så tror jag man kommer få problem mot mardrömsmotståndaren Helsingborg och David Accam här!

IFK Göteborg logo    helsingborg

Helsingborg stod för en riktigt usel vår då man är 10a i tabellen. Nu måste man vända den trenden och i mina ögon är blåvitt borta en bra motståndare för Helsingborg då man lär vara rejält taggade inför den här matchen. Blåvitt kommer med något sargat självförtroende och Helsingborg har i mina ögon goda chanser att knipa åtminstone 1 poäng i den här matchen. Man spelade en match under uppehållet mot Kalmar FF och förlorade med 2-1. Den enda spelaren som riktigt presterat för laget är David Accam som stått för 7 av lagets 12 mål den här säsongen. Frågan är dock om han medverkar här då han var med om en gokartkrasch under semestern och lider fortfarande av smärtor i sin nacke och ett knä. Helsingborg är normalt riktigt usla på bortaplan men jag tror vi kommer få se ett nytt hungrigt och mer samspelt Helsingborg här och trots den usla bortastatistiken så har jag feeling för dem här. Värt att nämna är att Helsingborg inte förlorat borta mot Blåvitt sedan 2005 och har nu 9 raka matcher utan förlust mot dem i Göteborg!

IFK Göteborg saknar avstängda duon Gustav Svensson och Kjetil Waehler samt Augustinsson som är osäker här då han dras med skada. Patrik Dyrestam är sjuk och Haglund saknas sedan tidigare.
Helsingborg har frågetecken för David Accam och Jere Uronen här men det mesta talar för att dem spelar här. I övrigt saknas Loret Sadiku, Andreas Landgren och Christoffer Andersson här.

Kort summering: 
IFK Göteborg har tunga avstängningar i försvaret och nu ställs man mot ett hungrigt och spelsuget Helsingborg som laddat rejält under uppehållet. Helsingborg har haft väldigt enkelt för Blåvitt i Göteborg och det talar för mitt spel här. Jag tror utan tvekan att man har en riktigt bra chans här mot ett Göteborg som letar efter formen… Helsingborg är en riktig mardrömsmotståndare för Göteborg då skåningarna har 9 raka matcher utan förlust bakom sig i Göteborg.