Tre allsvenska matcher väntar denna måndagen där vi bland annat får se ett intressant möte i min hemstad Göteborg då IFK tar emot Hammarby som får åka på besök. Hammarby gästar med en diffus form då man kommer med sex matcher utan vinst medan Göteborg även dem kommer från två sämre insatser. Trots två sämre insatser har det sett bättre ut än vad det gjort för Hammarby och i mina ögon har vi en klar vinnare. Hemmaplan och änglarna ska bära IFK till seger. Häng med!

  • Match: IFK Göteborg – Hammarby IF
  • Spel: IFK Göteborg rak vinst
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

göteborghammarby

 

Börjar vi med Hammarby så kommer man till detta tunga mötet med sex matcher utan vinst och man kan ju säga att det inte är det mest optimala. Jag håller med Nanne när han gång på gång säger att fansen och fotbolls Sverige ska ha tålamod då Hammarby trots allt måste etablera sig i eliten vilket man inte gjort ännu. Återigen har man en tuff uppgift då man gästar Göteborg och att ha Malmö samt Göteborg på mindre än en vecka, är riktigt tufft. Förlusten mot Malmö sved rejält och slutresultatet speglade kanske inte spelet (2-3). Tålamod lär krävas då man knappast lär slå Göteborg på bortaplan och när jag ser oddset på raka ettan går jag emot utan att tveka!

Lite intressant fakta senaste fem:
Göteborg – Hammarby = 1-0
Hammarby – Göteborg = 0-1

Göteborg – Hammarby = 2-0
Hammarby – Göteborg = 0-1
Göteborg – Hammarby = 2-0

Som man kan se ovan så har Göteborg ett riktigt bra facit mot just precis Hammarby och man verkar ha enkelt för sig framförallt bakåt där det är igenspikat. Man kommer från två lite sämre insatser, näst senast när man torskade med 2-0 mot Östersund samt senast  1-1 mot Norrköping. Det var dock klart bättre spel mot Norrköping och lirar man likadant idag ser jag inte hur man ska kunna torska på hemmaplan. Hammarby har mer att visa innan jag kan tro på någon skräll här, och i mina ögon är Göteborg snäppet vassare!

Så vad blir mitt lir? Spelvärdet på raka ettan är fint och jag vill inte krångla till det med några speciella linor. Jag plockar raka ettan och höjer insatsen till strax under medel! Jobba!