Med ett uppehåll i de europeiska toppligorna så siktar vi in oss på den svenska fotbollen och Allsvenskan nu där vi koncentrerar oss på det som komma skall på nya Gavlevallen när de regerande mästarna ska gästspela. Ett Gefle som har inlett stabilt, framförallt här på hemmabanan, tar emot ett Malmö nog hade hoppats på en bättre position i tabellen. Gillar den här spelformen så som bortalaget uppträder i nuläget. Överspelet testas.

  • Match: Gefle – Malmö
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Ladbrokes
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 19.05 3/6

Gefle befinner sig, med en tredjedel av säsongen spelad, endast 4 poäng efter kvällens motstånd vilket får ses som ett väldigt gott facit. Man sitter inne på en stabil position i mittenskiktet av tabellen och så som man spelar i nuläget så borde man ha goda möjligheter till att bibehålla den här platsen. Man är svårslaget här hemma i Gävle där man alltjämt är obesegrat efter 5 matcher och man visat upp ett imponerande anfallsspel i dagsläget, vilket inte alltid har varit fallet under de föregående upplagorna, där anfallsparet med Johan Oremo och Dioh Williams kompletterar varandra väldigt väl. Seger senast i hemmamötet med Häcken (2-0) och Roger Sandbergs manskap har nu vunnit 3 av sina 4 senaste matcher, men än mer noterbart att hälften av lagets målskörd hittills under den här säsongen har hämtats in under den här korta perioden.

Hemmalaget kommer till spel utan Jesper Floren som utgick med en muskelskada senast. Anders Wikström är långtidsskadad sedan tidigare.

Geflemalmo

Malmö kom in till den här säsongen med skyhöga förväntningar, i egenskap av dubbla svenska mästare samt spel i Champions League, men har varierat sina prestationer en aning. Noterbart att inför mötet med Åtvidaberg, som man lyckades besegra efter 3 gjorda mål under den inledande kvarten, hade man endast tagit en poäng från sina 3 föregående matcher. MFF har så pass många poängspelare och skapar oerhört mycket från merparten av sina matcher, men försvarsspelet är förvånansvärt ineffektivt i nuläget. Med tanke på vilka kvaliteter man har och vilken stabilitet man borde ha i sitt grundspel över hela banan så hade Åge Hareides manskap, återigen inför mötet med Åtvid, misslyckats med att hålla nollan intakt i 7 raka matcher innan dess där man har haft en tendens att släppa upp tillräckligt farliga möjligheter till sina motståndare även i matcher där man försvarar sig väl.

Bortalaget kommer till spel utan Yoshimar Yotun samt Rasmus Bengtsson i backlinjen. Även Jo Inge Berget och Pawel Cibicki stryks.


Jag vill nog ge båda lagen goda möjligheter till att komma med i målprotokollet, även om MFF för egen hand skapar tillräckligt för att få med sig något från sina matcher och man är tillräckligt starkt för att slå den här linan när man har sin dag. Tror inte heller att man missgynnas med konstgräset (lagets 2 tidigare ligamatcher under den här säsongen har landat på 9 mål totalt) med tanke på vilket bolltempo man kan driva upp. Gefle spelar, i vanlig ordning, relativt rakt och kan såra motståndet när man spelar upp bollen tidigt – något man även kan få utdelning för. Malmös 8 senaste matcher har landat på minst 3 mål där man kan notera att man har släppt in det antalet mot både Falkenberg och Häcken, vilket är tydliga signaler på hur pass ineffektivt försvarsspelet ändå kan vara. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol