Dessa två lag möttes i lördagens omgång av elitserien, ett möte som HV71 vann med komfortabla 5-1 på bortais. Timrå som nyligen fick en ny tränare har inte alls fått den effekt som man önskade, och man är fortfarande hopplöst sist i tabellen. Tycker utgången av denna match känns klar.

  • Match: HV71 – Timrå
  • Spel: HV71 -1,5
  • Odds: 1.90 (bet365)
  • Units:  8/10
  • Spelstopp: 19.00

HV71 har inte direkt övertygat på mig under säsongen, men trots detta så ligger man på en tredjeplats i elitserien. Formen är det inte heller något fel på då man har två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna. Senast slog man tillbaka Timrå som sagt, med klara 5-1 på bortais. I den matchen fick man äntligen igång sitt powerplay igen, och det behövs om man ska vara med och slåss om guldet längre fram.

Spelare som Johan Davidsson och Jukka Voutilainen har bägge underpresterat enligt mig, jag trodde att dom skulle producera ungefär ett poäng per match. Men nu senast mot Timrå återförenade man dessa två herrar och det blev två poäng var direkt. Kan aldrig tänka mig att man särar på dessa inför kvällens match.

Timrå har som sagt fått en ny röst i båset, sedan Perra Johnsson valde att självmant gå i samband med det nya året. Men effekten av detta har uteblivit och man har två raka förluster efter tränarbytet, först 3-1 mot Modo och ny senast 5-1 mot HV71. Faktum är att Timrå inte vunnit en match på över en månad, då man den 8:e december bortaslog Skellefteå.

Man är hopplöst sist i tabellen och det ska mycket till om man ska klara ut detta, jag tror att man redan nu förbereder inför kvalserien. Till dagens match får man tillbaka Max Friberg och Jeremy Boyce, som bägge stod för bragden att vinna JVM-guld. Men det är en sak att dominera JVM, en helt annan femma att göra det i elitserien. Friberg som vann Sveriges poängliga i JVM har endast producerat tre poäng på 28 matcher i Timrå, han har dessutom varit utlånad till Sundsvall i nån match.

—————————————————————————-

Ikväll hyllar man den fantastiske Stefan Liv innan matchen, och det är ju ganska omöjligt att veta hur hemmaspelarna reagerar på det, dom är ju människor precis som vi. Men jag tror att HV71 vill ta den här vinsten för Stefan, det är han värd där uppe.

Timrå är precis så usla som tabelläget visar och jag tror man får stryk med minst ett par puckars marginal här.

/e@sy