Formstarkt möte väntas i Kinnarps Arena ikväll. Hemmalaget HV71 med poäng i fem raka matcher mot ett Skellefteå med nio raka segrar i SHL. Ett hemmalag som har mycket kvar att bevisa och vill lämna nedre delen av tabellen. Är det hemmalaget som lyckas sätta stopp för Skellefteå’s framfart eller tar bortalaget ännu en seger?

  • MatchHV71 – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 19:00

HV71 kommer till spel med poäng i fyra av sina fem senaste matcher. I den förra omgången besegrades Modo med 3-1 på hemmaplan. En stabil och säker seger från hemmalagets sida och tack vare segern närmar sig laget lagen ovanför sig.
HV71 har just nu tjugoåtta poäng efter tjugo omgångar och ligger på en nionde plats i tabellen. Laget har två poäng ner till tabell tian Luleå och hela sju poäng upp till direktplatsen för slutspel, den plats Färjestad innehar.
HV71 har tuggat igång maskineriet mer och mer och offensiven börjar hittas och även försvarsspelet ser bättre ut. Med totalt femtiotre mål framåt och femtioen mål bakåt snittar laget 2,65 mål framåt per match och 2,55 mål bakåt per match.

Hemmaspelet i Kinnarps Arena har varit god den sista tiden. Fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher och sist besegrades som sagt Modo med 3-1 på hemmaplan. Totalt har HV71 spelat till sig sexton poäng i hemmaborgen och är SHL’s nionde bästa hemmalag. Med målskillnaden 29-20 snittas lagets matcher med 5,44 mål. Noterbart är att i sex av HV71‘s nio hemmamatcher har det slutat med att båda lagen har gjort minst två mål.

hv71_200 V.S skelleftea_200

Ångvälten Skellefteå har hittat spelet och börjar bli sådär överlägsna som laget varit dom senaste säsongerna i grundserien. Efter segern över Karlskrona med 4-2 i den förra omgången har laget nu nio raka segrar i seriespelet. Vi måste gå tillbaka till omgång sex innan Skellefteå gick helt poänglösa från en och samma match. Det var mot Frölunda på bortais som laget förlorade med hela 2-6.
Med en spikrak form jagar Skellefteå just Frölunda om förstaplatsen i tabellen. Skellefteå har efter tjugo omgångar fyrtiosex poäng och har fem poäng upp till ettan med en match mindre spelad.
Offensiven är som vanligt Skellefteå’s styrka och laget har gjort sextiofyra mål i inledningen av säsongen. Det ger ett målsnitt på 3,2 mål framåt per match.

Bortaspelet är riktigt hett för tillfället från västerbottningarna. SEX raka segrar på resande fot och sist besegrades Växjö med 5-2 på bortaplan. Laget har spelat nio bortamatcher och spelat ihop nitton poäng. Det gör Skellefteå till seriens tredje bästa bortalag.
Skellefteå har en målskillnad på 31 – 19 på bortaplan och matchen snittas med 5,3 mål per match och fem av lagets nio bortamatcher har slutat över 4,5 mål. Noterbart är att sex av lagets nio bortamatcher har slutat med att båda lagen har gjort minst två mål.

Säsongens andra möte mellan klubbarna.
I möte ett vann Skellefteå med 3-2 i Skellefteå Kraft Arena. Två sena mål i den andra perioden avgjorde matchen från hemmalaget och HV71‘s reducering till 3-2 med mindre än fyra minuter kvar av matchen var för sent.
Lagens fem senaste möten har resulterat i två segrar för HV71 och tre för Skellefteå. Noterbart är att Skellefteå har tre raka segrar över HV71.

Är det HV71 som sätter stopp för Skellefteå’s framfart?
För att det ska vara smålänningarna som gör det gäller det att offensiven kommer fungera. Att ta fullpott mot Skellefteå och bara göra ett mål är i stort sett omöjligt. Det som talar för HV71 i målfabrikationen är att laget har tuggat igång offensiven och det har blivit många mål den senaste tiden. Samtidigt som Skellefteå har varit något nonchalanta i försvarsspelet emellanåt den sista tiden. Mot Karlskrona var Skellefteå slarviga i mittperioden och kunde låta Karlskrona göra två mål ganska enkelt.
Det går inte undgå att Skellefteå har NIO raka segrar och SEX raka vinster på bortaplan och är i storform. Däremot varar ingenting för evigt som vi alla vet och HV71 kunde lösa två puckar på bortaplan och det måste lösas på hemmaplan om HV71 vill få med sig poäng ikväll. Detta då Skellefteå’s målform är grym och att laget gör färre än två mål ikväll ska det mycket till.
HV71 och Skellefteå har mött lag där det har blivit minst två mål från vardera sida i sex av sina nio respektive hemma och bortamatcher den här säsongen.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,83 hos Unibet.