Kvartsfinal sex och Linköping har chans på en semifinal plats om seger bärgas ikväll. Laget har nu vunnit två raka matcher och har vänt på steken. Matchserien har varit fruktansvärt jämn och det är dom små detaljerna som har avgjort. Kan Linköping fortsätta att ha med sig marginalerna och avgöra matchserien eller tvingar HV71 fram en sjunde och direkt avgörande match?

  • Match: HV71 – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Linköping
  • Odds: 2,12 @Unibet 
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 23/3, 18:30

hv71_200V.S linkoping_200

2-3
3-2
3-2
2-4
2-3

Så jämn har matchserien varit hittills, med HV71′s siffror först. HV71 tog en tung skalp i match tre och skaffade sig ett riktigt slagläge. Men i match fyra på hemmaplan kom istället 2-2 i matchserien. Detta trots att HV71 hämtade upp 0-2 till 2-2 under slutperioden och tog över spelet. Linköping tog därefter timeout och var det lag som satte det matchavgörande 3-2 målet och satte spiken i kistan med ett 4-2 mål i tom kasse.

I match fem inne i Saab Arena tog Linköping ledningen med 1-0 powerplay. Kvitteringen kom nästan omgående och det dröjde till minut sju i den andra perioden innan hemmalaget tog ledningen igen. En ledning som stod sig något längre innan HV71 kvitterade.
Linköping skulle däremot få sista ordet ännu en gång. 3-2-målet kom med drygt åtta minuter kvar att spela och HV71 var aldrig riktigt nära att få till en tredje kvittering och föll för andra raka matchen.

Linköping har skaffat sig två matchbollar och har goda möjligheter att ta den tredje raka segern i matchserien i Kinnarps Arena. Detta på grund av att Linköping är det lag som har det positiva med sig, samt är det lag som kom igen starkast efter match tre. (oväntat nog) Linköping har en målsättning att slå ut HV71 i kvartsfinalen och mot just Jönköpings-laget har östgötarna haft det relativt lätt för under säsongen.
Fyra segrar under grundserien av fem möten. På bortaplan i Kinnarps Arena har Linköping fyra segrar på lagets sex senaste besök, varav tre av dessa är på dom fyra senaste besöken.

Linköping slår i spiken i kistan?
Ja, det verkar som det. Laget gjorde en grym match senast och lät sig inte bli stressade eller bekymrade när HV71 kvitterade om och om igen. Istället gjorde man det matchavgörande 3-2 målet och lät sen aldrig HV71 få några jättelägen att få ännu en kvittering.
Linköping har ett rejält stärkt självförtroende efter att ha kommit igen starkt och vänt på matchserien ännu en gång.  Med ett bortalag som har ”råd” att förlora matchen medan all press är på hårdsatsande HV71 och Andreas Johnsson. Linköping är det lag som har behållit mest kyla och har vägt något tyngre när det har stått och vägt i matcherna.
Linköping med Roger Melin i spetsen och ett laget i god balans kommer ge allt för att skicka ut HV71 ut ur slutspelet.
Mitt spel blir därmed Linköping som segrare inklusive övertid till 2,12 hos Unibet.