I tisdagens SHL omgång finner vi tre matcher. En jag lägger fokus på är där bottenlaget Leksand åker till Jönköping för att ta sig an serietrean HV71. Båda lagen vann i förra omgången. Kan Leksand störa HV71?

  • Match: HV71 – Leksand
  • Serie: SHL
  • Speltips: Leksand över 1,5 mål
  • Odds: 1,78 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 21/10, 19:00

Hemmalaget HV71 kommer till spel med en stigande form. Laget besegrade senast Växjö med 6-3 på hemmaplan i en grinig tillställning. HV71 tog ledningen med 1-0 i den första perioden men Växjö kvitterade bara några minuter senare. HV71 skulle dock gå till pausvila med en 2-1 ledning.Växjö kvitterade inledningsvis i den andra perioden men en 2+2 på en Växjö-spelare så gjorde HV71 3-2 och bara tre minuter senare stod det 5-2 på tavlan. Växjö reducerade åter en gång i början av den tredje perioden till 5-3 men HV71 spelade bra försvarsspel och Gustaf Wesslau gör än en gång en bra match i kassen och HV71 vinner till slut med 6-3. Det leder till att HV71 tog sin fjärda raka seger.

Med fyra segrar och elva poäng på dom fem senaste omgångarna så är HV71 seriens tredje formstarkaste lag. Laget har spelat till sig tjugotre poäng på tolv spelade omgångar och ligger på en tredje plats. Med tre poäng bakom serieledarna Frölunda och två bakom tvåan Skellefteå. HV71 är tillsammans med Luleå de två lag som har släppt in minst antal mål i serien. Med totalt tjugofyra mål bakåt så snittar HV71 två mål bakåt per match.

Hemma i Kinnarps Arena så är HV71 tillsammans med Skellefteå dom enda lag som ännu inte har tappat poäng på hemmaplan. Med sex spelade matcher så har HV71 vunnit samtliga efter ordinarie tid och har en imponerande målskillnad 28-11. Det ger HV71 ett snitt på 4,66-1,83 mål per match.
Noterbart är att HV71 har släppt in över 1,5 mål i endast två av sina fem senaste matcher och har hållit nollan i två.

HV71 saknar ikväll:
Erik Ersberg
Simon Karlsson
Kevina Fiala (spelar ev ikväll)
Chris Campoli (osäker)

hv71_200 V.S leksand_200

Leksand tog en livsviktig seger senast. Inte för att säsongen redan skulle var körd men självförtroendet skulle hamna ännu mer i botten. Men med seger mot Örebro på bortaplan med 5-3 lyftes hoppet upp för laget. Segern var Leksand’s första efter tre raka förluster men den andra raka segern mot Örebro. Noterbart är att Örebro är den enda lag i SHL som har förlorat mot Leksand.

Leksand med två segrar och totalt sju inspelade poäng på sina fem senaste matcher så är Leksand SHL’s sjunde formstarkaste lag. Trots en ”bättrande” form så ligger Leksand sist. Med totalt sju poäng på tolv omgångar och laget har fyra poäng upp till Färjestad på en elfte plats och fem poäng upp till Modo som ligger ovanför strecket.

Segern i förra bortamatchen var inte bara årets första seger på bortais utan även säsongens första poäng på bortaplan. Bortaspelet har inte varit imponerande hittills och med sex spelade matcher och endast tre inspelade poäng så är Leksand seriens sämsta bortalag. Leksand’s målskillnad på bortaplan är heller inget att hurra över. 11-23 ger ett snitt på 1,83-3,83 mål per match. Noterbart är att Leksand har gjort över 1,5 mål i två av sina sex spelade bortamatcher.

Leksand har rört om i laget och har kastat ut en handfull av spelare. Bröderna Conolly, Erik Himmelfarb och Joel Gistedt för att nämna några. Nu senast lånas Robin Jacobsson ut till Västerås. In har laget plockat, Jon Knuts, Linus Hulström, Daniel Josefsson och Mattias Ritola.

Saknas i kvällens match:
Jon Knuts
Victor Mårtensson
Kevin Kapstad

Lagens andra möte för säsongen. 
Den första matchen spelades för bara några omgångar sedan, då i Leksand. Den matchen hade Leksand ledning med både 1-0 och 2-1 men HV71 kvitterade och avgjorde redan femton sekunder in i förlängningsspelet.
Lagens fem senaste möten (play off med räknat) har slutat i fyra segrar för HV71 och en för Leksand. Noterbart är att Leksand har gjort över 1,5 mål i fyra av dessa fem.
Lagens fem senaste matcher i Kinnarps Arena har resulterat i tre segrar för HV71 och två för Leksand. Noterbart är att Leksand har löst över 1,5 mål i tre av dom fyra senaste matcherna. 

HV71 tar sin sjunde raka hemmaseger?
Ja det är ingen omöjlighet men oddsen för hemmaseger tilltalar inte och HV71‘s problem mot Leksand på hemmaplan gör att oddset för handikapp inte heller lockar.
Detta då Leksand har rört om i laget och det verkar ha gett effekt i rätt riktning. Ett Leksand som tagit in i stort sett en ny kedja av spelare har verkligen börjat spela bättre. Nu senast vann laget på ett imponerande sett på bortaplan mot Örebro. Omgången innan stred laget tappert mot Frölunda och var värda poäng. Med lagets nya spelare och det laget har visat upp den senaste tiden blir det intressant att följa upp ikväll.
Jag tror att Leksand kommer lösa över 1,5 mål för att målskyttet lossnade rejält senast. Fem mål framåt och ett ökat självförtroende är ett faktum. Leksand mötte Hv71 för bara några omgångar sedan och då smackade laget in två kassar i HV-målet. Sen brukar Leksand i regel göra ett par kassar när laget möter Hv71. Samt att Leksand har gjort minst två mål i tre av sina fyra senaste matcher i Kinnarps Arena.
HV71 imponerande senast mot Växjö och blir farligare än vad laget var tippat inför säsongen. Men stor del av att HV71 nu har fyra raka segrar är mycket tack vare Gustaf Wesslau då HV71′s försvarsspel inte är seriens bästa. 

Därmed kommer jag att spela Leksand att lösa över 1,5 mål mot HV71 till 1,78 hos Unibet. Detta då Leksandäs spel ser bättre och bättre ut och laget har varit värda poäng i fler matcher än vad laget lyckats med. Sen ska Leksand lyckas ta med sig minst ett poäng hem till Dalarna så kommer laget behöva göra minst två mål för att lyckas för HV71′s offensiv är giftig!