Hockeylördag och vi bjuds på en massa lördagsgodis. I en av SHL’s kvällsmatcher under dagen möter HV71 – Färjestad för andra gången på mindre än tjugofyra timmar. HV71 vann rond ett i Karlstad med 4-2 och laget är inne i en bra period. Medan Färjestad förlorade för fjärde gången av dom fem senaste matcherna. Vilket lag har kunnat laddat om batterierna bäst till ikväll?

  • MatchHV71 – Färjestad
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5
  • Odds: 1,77 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 28/11, 19:00

HV71 åkte till Karlstad för att ta tre poäng och närma sig direktplatserna för slutspel. Laget vann matchen med 4-2. Mycket tack vare ett svagt försvarsspel från hemmalagets sida och HV71 kunde ta sin tredje seger på dom fem senaste matcherna.
I och med tre nya poäng och tio poäng av dom femton senast möjliga pinnarna, har HV71 lämnat bottenträsket och fått kontakt med lagen kring direktplatserna. HV71 står på trettioen poäng efter tjugotvå omgångar och ligger på en nionde plats i tabellen. Laget har fyra poäng upp till Färjestad som har den sjätte och sista direktplatsen till slutspel.

Hemma i Kinnarps Arena har HV71 spelat tio matcher. Det har resulterat i sex segrar och fyra förluster. Totalt har HV71 spelat ihop sexton pinnar och det gör laget till SHL’s nionde bästa hemmalag.
Offensiven har varit god den sista tiden i hemmaborgen. HV71 har mäktat med sexton mål framåt på dom fem senaste hemmamatcherna och har gått segrande ur tre av dessa fem matcher.
HV71 förlorade med 3-2 mot Skellefteå i sin senaste hemmamatch. Noterbart är att fem av lagets sju senaste hemmamatcher har slutat med minst fem mål på resultattavlan.

hv71_200 V.S farjestad_200

Färjestad är inne i en tung tung trend. Förlust mot HV71 som sagt igår med 2-4 på hemmaplan. Det var lagets femte förlust på dom sex senaste matcherna.
Med ynka fyra poäng på dom fem senaste matcherna är Färjestad seriens tolfte formstarkaste lag. Problemet har till stora delar varit offensiven. Ynka sju mål framåt på dessa matcher är sämst av samtliga lag tillsammans med jumbon Karlskrona. Inte nog med det har Färjestad bara gjort femtiosex mål under säsongens tjugotvå första matcher. Det har resulterat i 2,54 mål i snitt per match.
Färjestad har spelat ihop trettiofem poäng och befinner sig på en sjätte plats i tabellen.

Bortaspelet är inte det bästa från lagets sida för tillfället. En otroligt dålig insats mot Brynäs i den senaste bortamatchen och förlust 3-0. Det var Färjestad’s andra raka förlust på bortais och har efter tolv bortamatcher spelat ihop femton poäng. Det gör Färjestad till seriens sjunde bästa bortalag. Målsnittet är 4,16 mål och den stora orsaken är åter en gång offensiven då Färjestad endast gjort tjugoen mål på resande fot. Sämst i serien tillsammans med Rögle.

Säsongens andra möte av fyra mellan lagen.
4-2 till Hv71 igår och lagens fem senaste möten har slutat med två segrar från HV71 och tre för Färjestad. Noterbart är att tre av lagens fyra senaste matcher har slutat över 4,5 mål.

Vilka har rätt inställning till kvällens match?
HV71 har verkligen börjat tuggat igång och det mesta stämmer i dagsläget för laget. Formen är kanon och laget öser in mål. Fjorton mål framåt på dom fem senaste matcherna och i hemmaborgen är offensiven ännu bättre.
Färjestad då? En seger på lagets sex senaste matcher. Ett försvarsspel som är ute och simmar och laget har blivit räddat av sina målvakter Haugen och Pogge om vartannat för att förlustsiffrorna inte ska ha blivit större. Färjestad har släppt in femton mål på dom fem senaste matcherna. Inte blir defensiven bättre när försvarsjätten Ole-Kristina Tollefsen är anmäld till disciplinnämnden för huvudtacklingen igår på Mattias Tedenby.
Summa summarum är det en match mellan två lag som har mycket prestige mellan varandra och har mycket att spela för i kvällens match. HV71 med en stigande form mot ett Färjestad som måste börja få igång målskyttet och sitt powerplay-spel igen. Ska något av lagen avgå med samtliga tre poäng kommer det mest troligt behövas tre, fyra mål och jag misstänker ett liknande slutresultat som från mötet igår.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,77 hos Betsafe.