En onsdagskväll med match från Kinnarps Arena i Jönköping. Där HV71 tar emot Djurgården. Lagen kommer med olika resultat från den förra omgången och detta blir det första mötet lagen emellan sen säsongen 2011-2012. Vilket lag är hetast?

  • Match: HV71 – Djurgården
  • Serie: SHL
  • Speltips: 1 och -1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Comeon och 2,25 @ William Hill
  • Insats: 5/5 units och 2/5 units
  • Spelstopp: 2/10, 19.00

HV71 kom till spel i förra omgången med två raka nederlag i SHL och medräknat matchen i Champions Hockey League så hade laget tre raka förluster.
Nu väntades klubben som har tagit över svensk hockey dom senaste åren, Skellefteå AIK.
Matchen inleddes med hyllningar och hissning av tröjan åt legenden Johan Davidsson. Till matchen så började HV71 började bäst och skaffade sig en snabb 2-0 ledning men en reducering av Skellefteå skulle komma innan den första perioden var färdigspelad. I den andra perioden kom det ett snabbt 2-2 mål i powerplay. Men HV71 ville inte vara sämre och satte lite senare 3-2 i powerplay. Bara tjugosex sekunder senare kom även 4-2 innan ens sex minuter var spelade av den andra perioden. Periodens sista ord fick Skellefteå som reducerade till 4-3 men HV71 kunde spela mållöst den sista perioden och därmed vända sin negativa trend.

HV71 har på lagets fem senaste matcher samlat ihop nio poäng. Via tre segrar och två förluster. Det gör HV71 till seriens femte formstarkaste lag.
HV71 har på sex spelade matcher i grundserien samlat ihop nio pinnar. Det gör att HV71 ligger på en sjunde plats inför onsdagens match.

HV71 är tillsammans med Skellefteå dom enda obesegrade lagen på hemmaplan den här säsongen.
HV71 med sina tre hemmamatcher har resulterat i full pott. Noterbart är att HV71‘s poäng har kommit på just hemmaplan. Det ska sägas att HV71 har mött starkt motstånd på hemmaplan. Först ut Linköping seger 6-4 efter en mäktig vändning från underläge 1-4 till 6-4. Krossade Frölunda med 5-0 och slog som sagt Skellefteå i sin senaste hemmamatch med 4-3.
Det ger HV71 en imponerande statistik på tre segrar och en målskillnad på 15-7 och är tillsammans med Skellefteå just nu seriens bästa hemmalag.

HV71 V.SDjurgarden IF

Djurgården kommer till spel med en övertidsförlust senast mot Örebro på bortaplan. Matchen var inte Djurgården’s bästa den här säsongen och laget låg under med både 3-0 och 4-1. Men mindre än tre minuter kvar så kom 4-2. Men de flesta var nog ganska säkra på att Örebro har redan vunnit detta. Men SKAM den som ger sig. 18:36 4-3 och 19:23 4-4 och en sensationell upphämtning var ett faktum. Nu räckte inte detta till seger då Örebro kunde avgöra trots det bisarra poängtappet.

Djurgården har på sina fem senaste matcher tagit sex poäng. Dessa poäng är tagna via två segrar, varav en efter straffläggning och tre förluster, varav en efter förlängning. Det gör Djurgården till seriens åttonde formstarkaste lag.
Med sina totala åtta poäng ligger Djurgården på en tionde plats i tabellen.

Bortaplan för Djurgården har inte varit säsongens höjdare. Tre bortamatcher och tre förluster. Noterbart är att Djurgården förlorat med udda målet i samtliga. Linköping 2-1, Frölunda 2-1 och nu senast Örebro 5-4 efter förlängning.
Det gör Djurgården till seriens åttonde bästa bortalag med lagets tre förluster, en målskillnad på 6-9 och endast en inspelad poäng.

Lagen har inte mött varandra sen i seriespelet säsongen 2011-2012.

Seriens bästa hemmalag mot ett av seriens svagaste bortalag. 
Det bör ju tala för en hemmaseger? Och ja, det tror även jag. HV71 är otroligt starka på hemmaplan och klubben har rört om i föreningen och har värvat skickliga och duktiga spelare inför den här säsongen. Som till exempel Mattias Tedenby, Erik Ersberg och Björn Melin.
Vad som går att säga om Djurgården’s start på säsongen är väl ganska väntad. Men laget har inte varit värd alla poäng utan kan tacka Mikael Tellqvist till många av lagets poäng. Samtidigt som det inte har sett alltför bra ut bakåt. Försvarsspelarna i Djurgården är inte SHL’s bästa uppsättning utan det är Tellqvist som har hållt nere siffrorna i Djurgården’s förlustmatcher.
HV71 har imponerat i hemmaborgen. Det skall tilläggas mot tufft motstånd och ändå har laget tagit fullpott och är just nu seriens bästa hemmalag mot ett bortasvagt Djurgården som endast tagit ett poäng på tre bortamatcher. HV71 har vunnit två av sina tre hemmamatcher med minst två mål och detta kommer sannolikt bli en matchbild att HV71 möter Mikael Tellqvist. Det kommer vara upp till bevis för Tellqvist om Djurgården ska ha chans till poäng i kvällens match.
Ett HV71 med en tung seger senast och ett stigande självförtroende mot ett Djurgården som stod för en stark upphämtning i den senaste omgången men har inte imponerat spelmässigt i dom två senaste omgångarna.

HV71 med en starkare spelartrupp och det oftast massiva hemmastödet i ryggen gör att jag spelar raka etta på HV71 till 1,72 hos Comeon och testar även handikapp spelet på -1,5 mål till 2,25 hos William Hill.