Slutspelsdags och jag tror starkt på ett lag i den här matchen. Häng på!HV71 - AIK
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.87 @ Betsson
Insats: 6/10
Spelstopp: 2011-03-07 19.00

HV71 vann grundserien efter att man gjort 2-1 målet borta mot SSK med bara några sekunder kvar av matchen. HV71 har gjort en kanonsäsong och det är framförallt på sin hemmaplan som laget stortrivs. På lagets 27 hemmamatcher den här säsongen så lyckades HV71 stå som segrare i hela 21 matcher av dessa. Det är imponerande siffror och formen är mycket god då man är uppe i 17 raka hemmamatcher utan förlust efter full tid!

AIK knep den sista slutspelsplatsen i sista omgången av grundserien och man är givetvis överlyckliga över att ha tagit sig hit men nu möter man tufft motstånd. På bortaplan fick laget 11 segrar och 17 förluster på årets 28 bortamatcher. Jag tror AIK kommer få det tufft att matcha HV71 i Kinnarp Arena men däremot kommer man säkert vinna någon match hemma på hovet. Dock lär det stå 1-0 i matcher till HV71 efter kvällen…
 
Under året som har gått så har lagen mött varandra 5 gånger varav 4 av dessa matcher har slutat med seger för HV71. Man har bland annat vunnit med stora siffror som 7-3 och 8-2. Det ska normalt sett vara klasskillnad mellan lagen. På HV71s hemmaplan har det slutat med 3 segrar för HV71 på de 3 matcher man mött varandra här. Klar fördel HV71!

HV71 har Daniel Rahimi, Johan Lindström, Adam Almqvist och Jukka Voutialinen på skadelistan. Lägg även därtill långtidsskade Lance Ward och André Pettersson. I övrigt har man frågetecken för Fredrik Bremberg som klev av senast mot Södertälje samt för Pasi Puistola som låg däckad av magsjuka mot Södertälje senast.
AIK saknar bara Richard Zednik som inte kan medverka p.g.a. den tackling han åkte på senast mot Modo.

Ligger man under med uddamålet i slutskedet av en slutspels match så är det full fart framåt som gäller och målvakten tas ofta ut tidigare i slutspelet än i grundserien och det talar för mitt handicapspel här. Jag tror hur som helst att HV71 leder i slutet av sista perioden, frågan är bara med hur mycket?