Husqvarna har stora bekymmer för dagen och här ställs man mot ett Varberg som kan mycket när de spelar på topp. Jag har saken klar för mig här och lirar ett av lagen!

Husqvarna – Varberg
Spel: 2
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.00

Husqvarna inledde serien piggt och plockade många poäng men nu har man dalat djupt ned i tabellen. Formen är allt annat än bra och laget har nu 6 raka förluster och 10 raka matcher utan seger bakom sig vilket givetvis tär rejält på laget. Senast förlorade man borta mot Syrianska med 3-2 och att man lyckades göra två mål i den matchen var givetvis en ljusning för laget som måste börja vinna matcher igen. För den matchen hade man 5 raka förluster och 1-12 i målskillnad så ni förstår säkerligen vilka problem laget här. Även om laget stod för en okej insats mot mittenlaget Syrianska så tror jag ändå Varberg är numret för stora här. På sin hemmaplan har man inga roliga resultat att visa upp direkt då lagets tre senaste hemmamatcher har slutat enligt följande; Degerfors 0-3, Ljungskile 0-3 och GIF Sundsvall 1-3. Tre raka förluster och 1-9 i målskillnad på dessa och nu ställs man alltså återigen mot ett starkt bortalag i Varberg som dessutom slåss i toppen av tabellen. Tuff uppgift för Husqvarna att vända sin negativa trend här…

193px-Husqvarna_FF_logo.svg   Varbergs_BoIS

Varberg har lyckats bra under Jörgen Wålemark den här säsongen och man befinner sig på en femteplats i tabellen. Vid seger här samtidigt som Värnamo tappar poäng går man om dem och hamnar på en fjärdeplats inför uppehållet. Man åkte på stryk hemma mot Ljungskile senast med 1-3 och det är inte mycket att orda om, Ljungskile är riktigt bra och kan mycket väl vara det laget som tar en av direktplatserna till Allsvenskan. Innan det stod man för en bra insats i bortamatchen mot just Värnamo som slutade 1-1 och innan det besegrade man serieledarna Sundsvall med 1-0. Formen och spelet får ses som bra för Varberg och man är ett av seriens bästa bortalag vilket gör att tvåan känns klart spelvärd här mot ett ruskigt svagt Husqvarna som måste visa något innan jag tror på dem.

Kort summering:
Husqvarna har stora bekymmer i sitt spel där framförallt defensiven är ursvag och uppehållet kommer mycket lägligt för laget som har en hel del att gå igenom. Nu ställs man mot Varberg som kämpar i toppen av tabellen och som givetvis måste vinna matcher som denna om de skall ha med uppflyttningsplatserna att göra. Husqvarna har 6 raka förluster bakom sig nu och när vi får 2.50 på ytterligare en förlust när ett topplag kommer på besök så måste det spelas!