Midsommar är något som brukar firas vilt i dalarna, men innan midsommarstången ska kläs och resas så ska det spelas div 4 fotboll. Ikväll möts Husby – Ludvika och jag tycker att ena laget blivit lite väl stora favoriter här.

  • Serie: div 4 dalarna
  • Match: Husby – Ludvika
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 2,18 @ nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Husby trodde jag mycket på inför säsongen då man fått behålla en hel del tongivande spelare samt fyllt på med en del spännande nyförvärv. Men man har inte infriat mina förväntningar så här långt då man ligger på en 6:e plats med fyra vinster och fem förluster på kontot. Men formen verkar vara på gång då man i senaste omgången slog tillbaka Forssa på bortagräs med 2-1. Forssa är enligt mig seriens bästa lag och det var även den första förlusten man åkte på under säsongen, enligt flera rapporter så spelade Husby väldigt bra och behöver inte alls be om ursäkt för den vinsten. Men nu får man ladda om för Ludvika är ett topplag precis som Forssa och inget lag som man plockar poäng mot hur som helst. Men hittar man samma nivå som senast så kan man mycket väl vinna den här matchen också. Truppen som är uttagen är identisk med den som spelade senaste segermatchen.

husby

Ludvika tog över serieledningen i och med att Husby besegrade Forssa och laget har väldigt imponerande siffror så här långt in på säsongen, raden 7-1-1 och en målskillnad på 16-3. Det är väldigt många lag som gjort fler mål än Ludvika i tabellen men så länge som man sätter försvarsspelet till fullo så spelar ju det mindre roll, vinsterna man tagit är inte några storvinster utan det har mest varit 1-0 eller 2-0 när trepoängarna plockats. På bortagräs har man dock inte imponerat allt för mycket om vi ser till siffrorna och det är även på resande fot som man inkasserat sin enda förlust. Man snittar ett mål framåt på sina fyra bortamatcher och det tror jag inte räcker mot ett offensivt skickligt Husby ikväll, man får nog lov att sätta en 2-3 bollar om man vill åka hem med en seger i bagaget.


Husby har nog bra självförtroende efter segern i senaste omgången och nu har man alltså chansen att knäppa ännu ett topplag på näsan. Jag tror man fixar minst en poäng här och spelar 1x till oddset 2,18 hos nordicbet, insatsen sätts kring strax under medel.

/e@sy