Vi tar oss till Broadmeadow i Melbourne, Australien för 8-delsfinalen av Westfield FFA Cup. Hume City spelar hemma mot Sydney Olympic i ett möte där segraren kvalificerar sig, det är alltså ett möte, inga returer!!! Jag har hittat ett fint spel, häng med!

  • Match: Hume City – Sydney Olympic
  • Spel: Hume City -0.25
  • Odds: 2.075 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 11:30

Hume City är en del av Victorian Premier League som är landets bästa semiprofessionella serie, och där slutade man på en femteplats. De 6 bästa lagen går till slutspel och man slog ut Melbourne Knights i första omgången på bortaplan, vilket var otroligt starkt. Man är väldigt mycket bättre hemma än borta, och det är en STOR fördel att man spelar hemma i Broadmeadow här. Självförtroendet är bra, skadeläget är bra, allt är bra i Hume just nu och man har väldigt god chans att ta sig vidare. Man har tagit 66% av sina poäng på hemmaplan, man har gjort 66% av sina mål på hemmaplan, och man har endast släppt in 32% av sina mål hemma. Som sagt, hemmastarkt Hume City som är i storform siktar mot kvartsfinal i Australiens största cup, The FFA Cup.

Hume CitySydney_Olympic_FC.svg

 

Sydney Olympic spelar till vardags i NSW Premier League, alltså i New South Wales. Den serien är ungefär som den Hume spelar i, men något sämre enligt mig. Sydney Olympic är ett av de bättre lagen i serien och slutade på en fjärdeplats, men det var endast 2 poäng upp till andraplatsen. Precis som Hume City så är man bättre hemma än borta, och Sydney har tagit 40% av sina poäng på bortaplan, gjort 47% av sina mål på bortaplan samt släppt in 58% av sina mål borta. Det ska dessutom sägas att de 5 matcherna man vann på bortaplan var mot seriens 5 sämsta lag, och man tog endast 2 poäng borta mot seriens 5 bästa lag! Dessutom blev man utslagna ur slutspelet senast borta mot APIA Tigers med 1-0. Nu möter man ett bättre lag, och dessutom har man bortaplan. Det här blir svårt för Sydney Olympic, och jag tycker att bolagen överskattar Sydney alternativt underskattar Hume City.


Hume City är något bättre, man har hemmaplan och man har bättre form. Oddset är väldigt bra på hemmalaget här enligt mig och vi testar spel på Hume City -0.25, halvförlust vid oavgjort.