Lördagens fjärde spelobjekt från Premier League hämtas från KC Stadium för ytterligare ett intressant möte med viktiga poäng på spel i den nedre halvan av tabellen. Hull City tar emot West Bromwich där jag anser att hemmalaget har mer att ge i anfallsväg och man kan eventuellt stå inför en överkomlig uppgift mot ett skadedrabbat motstånd. Överspelet testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – West Bromwich
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,45 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 22/3

Hull stod för ett väldigt stabilt intryck fram till årsskiftet där man var steget före övriga nykomlingar med en trygg placering i mittenskiktet. Trots framgång i cupen med plats i en semifinal som börjar närma sig så har de goda prestationerna i ligaspelet trappats ner något och man börjar nu närma sig dagens motstånd, bland annat, kring nedflyttningsstrecket. Även om siffrorna var missvisande, 1-4 mot Newcastle följdes upp med ytterligare en hemmaförlust mot Manchester City där 0-2 hade varit mer acceptabelt om man inte hade haft förmånen att spela med en man mer över 80 minuter, därmed fick även det resultatet ses som ett stort bakslag. Hade större förväntningar på lagets anfallsspel sedan intåget av januari-värvningarna, även om Jelavic (Everton) och Long (lämpligt nog från dagens motstånd) har skött sig hyfsat med 5 gjorda mål på 7 starter tillsammans och jag vill ge dem ännu mer tid.

För hemmalagets del är Boyd (inhoppare senast) avstängd medan Brady och McShane går skadade sedan tidigare.

Hull City v Newcastle United - Premier League

West Bromwich har ingen större säsong bakom sig där skiftet på managerposten med Pepe Mel som ny huvudtränare inte har gett någon effekt ännu. Först nu, senast i bortamatchen mot Swansea, i spanjorens 9:e match vid rodret lyckades Albions pricka in sin första fullpoängare vilket köpte honom lite tid inför den närmsta framtiden. Samtidigt hade man relativt god utdelning på det som skapades medan motståndet, som kunde ha stängt matchen tidigt, inte hade det och utöver segern var det inte alltför mycket i spelet som var till det bättre att jämföra med de föregående matcherna. I vissa drag anser jag att man försöker sig till ett spel man inte riktigt har materialet till, sett över det man har tillgängligt, och här väntar ytterligare en svår uppgift utan ett par kompetenta spelare.

Bortalaget har nu samlat på sig en rejäl skadelista, utöver att Olsson är avstängd, där ett antal spelare saknas till den här bortamatchen. Yacob, Brunt, Amalfitano, Lugano, Jones och Popov finns inte heller med i truppen.


Jag väljer att ge Hull och det som kan presteras framåt förnyat förtroende där jag tror på justeringar till det bättre att jämföra med föregående helg där man ska gå rakare på mål samtidigt som bortalaget står utan ett flertal alternativ i backlinjen och strax framför. Kan vara slagläge för Jelavics huvudspel samt Longs djupledslöpningar, utöver att han kan vara än mer laddad inför sina gamla lagkamrater och att han skeppades iväg därifrån. West Brom, som ännu inte har hållit nollan intakt under Pepe Mels ledning, har sedan tidigare en intelligent Claudio Yacob frånvarande på det sittande mittfältet och nu väntar nya förändringar i backlinjen som känns något trög. Senast att utgå är Jonas Olsson som kan bidra i luftrummet där det man har att tillgå i dagsläget inte är alltför märkvärdigt och jag tror nog att det kan leda till svårigheter idag.

Testar en insats under medel på hemmalaget att stå för minst 2 mål framåt.

/Puyol