Vi förflyttar oss till den mer klassiska avsparkstiden i denna svåra Premier League-omgång där jag ändå väljer att prova ett spelalternativ på KC Stadium. De två lagen i tabellen som står på 33 inspelade poäng, Hull och Swansea, ska drabba samman där jag lutar mer mot det ena gänget i dagsläget som har förbättrat sitt spel avsevärt på slutet. Strax över dubbla insatsen testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Swansea
  • Spel: Swansea (spel utan oavgjort)
  • Odds: 2,10 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 5/4

Hull var länge ligans stabilaste nykomlingen med en relativt behaglig placering i mittenskiktet som även har gått starkt i cupen där man ska spela en semifinal nästa helg. ”Tigers” har dock inte riktigt fått till det på slutet där man i överlag har gått knackigt sedan årsskiftet, vilket har fört laget närmre till nedflyttningsstriden. Man har nu förlorat 9 av 13 ligamatcher under 2014 där det har gått förvånansvärt trögt här hemma på KC Stadium där man av tradition brukade vara något mer svårslaget. Dubbla uddamålsförluster, om än på resande fot, mot övriga konkurrenter kring dessa placeringar på den nedre halvan mot West Ham och Stoke där jag hade förväntat mig mer av tigrarna sedan Nikica Jelavic och Shane Long hämtades in under det senaste transferfönstret.

Hemmalaget tvingas återigen klara sig utan Allan McGregor i målet. Robbie Brady och Paul McShane saknas sedan tidigare och blir borta säsongen ut.

spt_ai_swansea_norwic_3_2-467620

Swansea kommer in till den här omgången med lika många poäng som motståndet och man har inte levt upp till förväntningarna som kom med framgångarna från fjolåret med ett desto mer vägvinnande spel där en stabil placering i den övre halvan av tabellen adderades med en cuptitel. Det har inte gått fullt så lika behagligt den här säsongen men trots sviktande resultat, vilket bland annat kostade Michael Laudrup jobbet som manager, ser ett av ligans två walesiska bidrag ut att ha börjat hitta rätt igen. En storstilad insats senast i helgen i det som i mångt och mycket påminde om ett ”Swans” från fjolåret där Norwich besegrades med 3-0. Bra prestationer även innan dess mot topplag där man tog poäng borta mot Arsenal och även i bortamatchen mot Everton spelade man riktigt bra utan att få med sig några poäng.

Bortalaget är i princip helt förskonat från skador och avstängningar där endast Kyle Bartley saknas, inget noterbart avbräck direkt i och med att han troligtvis får ses som det fjärde alternativet till en plats på mittbacken.


Ser man till fördelningen på oddsen står de båda lagen väldigt nära varandra inför avspark men strax över dubbla insatsen på bortalaget, med insatsen åter vid ett oavgjort resultat, känns som ett intressant alternativ i dagsläget där jag ändå anser att gästerna kan stå för den högre grundkapaciteten med några procent. Det ska bli intressant att se hur Hull svarar upp till motståndets spelsätt, där man är väldigt bollförande, under den svaga formtrenden och utan en potentiell matchvinnare i målet (McGregor) där jag misstänker att större delen av spelet kommer ske på hemmalagets planhalva. Bidragande orsaker till Swanseas lyft är nog till stor del att man inte behöver dubbla med spel i Europa League samtidigt som skadelistan har minskat kraftigt där managern Garry Monk kan mönstra starkast möjliga elva, vilket inte har varit givet de senaste månaderna. Poängspelarna har även visat gryende form där De Guzman och Bony var i gott slag senast och man har nu fått in ytterligare ett alternativ framåt där sparkapitalet Michu, skadedrabbad under säsongen, kan få chansen på nytt här.

Testar en lägre insats på en garderad bortaseger, insatsen tillbaka om matchen skulle sluta oavgjort.

/Puyol