Hämtar ytterligare ett objekt från dagens Premier League-omgång med den klassiska avsparkstiden med KC Stadium som spelplats. Ett positivt Hull tar emot Sunderland som tillfälligt stoppade blödningen senast, vilket bäddar för ett väldigt intressant möte. Väljer att prova halvgarderingen där jag misstänker att det ena laget kan ha en mindre vändning på gång.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Sunderland
  • Spel: Sunderland dubbelchans
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 2/11

Hull är, efter fjärdedelen av säsongen spelad, den nykomlingen som har gått bäst även om Oktober månad inte har varit särskilt lyckad med en poäng av 9 möjliga samt uttåg ur ligacupen. Går ändå att förklara bort att majoriteten av matcherna har varit tuffa samt utanför KC Stadium där man är något mer svårslaget. Hittills är man obesegrat här med endast ett insläppt mål, managern Steve Bruce har dock ett par saker att fundera på inför den här bataljen.

Tigers står inför ett antal frågetecken där målvakten Allan McGregor kommer missa ett antal matcher pga skada. James Chester och Robbie Brady är de övriga mer noterbara avbräcken, även om den sistnämnde har en viss chans till att eventuellt komma med i truppen. Alex Bruce och Aaron McLean återfinns också på skadelistan, så även Sone Aluko som kommer testas under matchdagen. Danny Graham, inlånad från dagens motståndare, är inte tillgängliga för spel av den anledningen.

article-2477804-1905367E00000578-784_634x403

Sunderland hade en brutalt svag inledning på säsongen som slutade med att Paolo Di Canio fick kicken. Ersättaren hade inte heller någon större effekt med ett tungt nederlag på Liberty Stadium där Swansea stod som segrare med väldigt bekväma 4-0. Med endast en poäng i de inledande 8 matcherna var säsongens första seger i nordderbyt mot Newcastle mer än välbehövlig, inte enbart för poängens skull. Man parkerar dock alltjämt under nedflyttningsstrecket.

Managern Gus Poyet har, likt inför derbyt, varken skador eller avstängningar att bekymra sig över med samtliga spelare i truppen tillgängliga för match.


De här lagen har mött varandra vid 6 tillfällen under 2000-talet där Sunderland har gått segrande ur striden vid samtliga tillfällen. Behöver inte direkt betyda alltför mycket här där dagens bortalag har förlorat 7 av 9 ligamatcher så här långt samtidigt som man ska gå upp mot ett hemmastarkt Hull – men känslan är väl att om det är någongång man ska gå upp inför den här uppgiften så är det nog nu. 0-0 hemma mot Aston Villa, bortaförlust mot Everton och därefter dubbla förluster i liga och cup mot Tottenham där jag anser att man kom undan något lindrigt sett till siffrorna, trots att resultaten inte gick tigrarnas väg. 120 minuter och straffläggning så sent som i onsdags i en trupp som redan är något skadedrabbad kan eventuellt sätta sina spår här när vi närmar oss de senare delarna av den här matchen.

I första hand var jag något skeptisk till Sunderlands, som tillskillnad från motståndet var spelledigt i veckan, satsning inför säsongen med många oprövade namn med något undantag, främst från utlandet. Resultat omgående för Poyets manskap med fler rutinerade inslag i elvan som startade det prestigefyllda Tyne Wear-derbyt. Enorma glädjescener där det inte gick att ta miste på segerns betydelse, viktigt för välmåendet inom gruppen som trots det pressade läget kan gå in med ett större självförtroende inför den här uppgiften som eventuellt kan lyfta laget i de kommande omgångarna. I första hand anser jag att det något tröga mittlåset måste plocka bort ytorna på djupet, i övrigt anser jag att man ska vara bra med i matchen på förhand.

Testar en insats under medel på bortalaget att fixa en poäng. Dubbelchansen spelas på Sunderland.

/Puyol