Premier League-fantasterna behövde inte vänta alltför länge efter helgen, full omgång över tisdagen och onsdagen där vi inleder med spel på KC Stadium. Hull City och Southampton drabbar samman kring mittenskiktet av tabellen där jag tror att vi kan ha en trevlig tillställning framför oss. Testar ett överspel med en gardering nu när målen betalar något bättre än vad jag hade förväntat mig.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Southampton
  • Spel: Över 2 mål
  • Odds: 1,725 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20.45 11/2

Hull var den nykomlingen som länge såg klart stabilast ut där man stod för en bra inledning och poängen trillade in i en någorlunda jämn takt. Man har dock haft en något trög start på det nya året där man inledde med 4 raka förluster i ligaspelet vilket har dragit in laget i den täta nedflyttningsstriden där i princip halvan ligan kan vara inblandat. Senast i helgen fick man däremot till det när ett smått formtoppat Sunderland besegrades med 2-0, man fick dock lite hjälp av motståndet som åkte på en utvisning direkt i inledningen av matchen, men alltjämt en värdefull seger sett till vilka enorma svårigheter man har haft utanför KC Stadium. Steve Bruce har även haft ett starkt transferfönster bakom sig inför den sista tredjedelen av säsongen där anfallarna Shane Long (West Brom) och Nikica Jelavic (Everton) har hämtats in, vilket borde kunna vrida upp målproduktionen med två farliga boxspelare i laget, något som syntes senast när de två herrarna stod för målen. En ingrediens som saknades när man inledde denna Premier League-säsong som nu kan bära långt när vi väl har summerat 38 spelade omgångar.

”Tigers” får alltjämt klara sig utan Allan McGregor i målet, som annars har varit den givne ettan, pga avstängning medan James Chester är skadad.

5772116-large 333084_heroa

Southampton stod även dem för en riktigt starkt inledning där man hakade på det absoluta toppskiktet tidigt in på säsongen, men de några högre ambitionerna som letade sig fram vid det skedet har åter sänkts. Tillsammans med Newcastle är man troligtvis de enda lagen i mittenskiktet som egentligen inte har någon nedflyttningsstrid att oroa sig för samtidigt som de tyngre placeringarna uppåt känns något för långt borta. Man ser dock ut att ha tagit sig ur den svackan som retade laget under en period där man åter har börjat prestera väl och man är svårslaget nu där man inte har förlorat någon av sina 5 senaste ligamatcher. Tycker nog att anfallsspelet har blivit ännu vassare under säsongens gång, iallafall om man ser till målproduktionen, däremot så släpper man in betydligt fler mål nu att jämföra med inledningen. Man har sitt fina grundspel och i vanlig ordning är man riktigt bra på att hålla i och förflytta bollen på motståndarnas planhalva, men trots det är man något mer sårbart utan bollen i ägo runt omkring eget straffområde. 2-2 senast mot Stoke var ett bra exempel på det senast, även samma resultat i matcher mot Arsenal och Sunderland, där motstånden egentligen inte tilläts skapa särskilt mycket men likväl kommer man med i målprotokollet.

”Saints” saknar återigen Dejan Lovren i mittlåset, ett avbräck, medan Gaston Ramirez också går skadad.


Tror att kvällens matchbild kan likna ett par av de övriga matcherna som Southampton har varit delaktiga i den senaste tiden. Man har en hel del boll och hittar sina kombinationer men man får alltjämt svårigheter kring eget straffområde när man väl blir överspelat. Över 2,5 mål till 2,3 (Bet365) var av stort intresse till en början, väljer dock 2-vägsalternativet (asian) nu när det ger strax över 1,7 ggr, vilket innebär att hela insatsen återbetalas vid exakt 2 gjorda mål. Övertygad om att Hull, som gör ett klart antal av sina mål här på KC Stadium, kan producera mer kontinuerligt och man kommer bli giftigare framåt nu sedan intåget av Long och Jelavic. Detta medan Southamptons försvarsspel har varit något slapphänt på slutet. Samtidigt har man en hel del kvaliteter framåt där trion med Lambert, Lallana och Rodriguez är riktigt vassa runt omkring boxen. 8 av de 9 senaste ligamatcherna som ”Saints” har varit delaktiga i har slutat med minst 3 gjorda mål, än mer anmärkningsvärt att endast en av lagets 19 senaste Premier League-matcher har landat på mindre än 2 mål. Över 2 mål asian spelas med en insats över medel.

/Puyol