En ny Premier League-omgång knackar på dörren efter en spelledig helg där vi bland annat kan hitta en nedflyttningsstrid på KC Stadium där Hull tar emot QPR. Sedan hösten 2005 har lagen drabbat samman vid 9 tillfällen där hälften av matcherna har slutat oavgjort och endast vid ett tillfälle har ett av lagen vunnit med mer än uddamålet. Tror nog att även den här tillställningen kommer bli oerhört jämn där närmare dubbla insatsen på att ett av lagen åtminstone får med sig en poäng tilltalar en del.

  • Match: Hull – QPR
  • Spel: QPR +0,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21/2

Hull har nu, via två goda resultat i ryggen, spelat sig till rätt sida om nedflyttningsstrecket där man nu är en poäng upp på dagens motstånd samt närmsta lag nedanför. Aston Villa besegrades i en sexpoängsmatch inför helgens uppehåll pga cupspel och innan dess tog man en väldigt stark poäng borta mot Manchester City. Hemmalaget har nu äntligen börjat få utdelning framåt då man hade enorma svårigheter med det innan dess. Inför februari hade man nollats i 8 av sina 10 föregående tävlingsmatcher, samtidigt har man stärkt upp sitt försvarsspel efter den svaga insatsen i sin senaste förlust där det ändå är värt att poängtera att man inte har släppt in något spelmål över de 180 senaste minuterna som har spelats. Stora framsteg inte bara för ”Tigers” men även för managern Steve Bruce som har stärkt sina aktier inför fortsättningen där det, trots att en hel del jobb återstår, ser avsevärt mycket bättre nu än för några veckor sedan. Ett plus senast att två av lagets toppforwards fick stänka in varsitt mål där både Jelavic samt nyförvärvet N’Doye levererade.

Hemmalaget stryker Mohamed Diame, James Chester, Liam Rosenior samt långtidsskadade Robert Snodgrass sedan tidigare.

hull_200x200qpr_200x200

QPR hade också spelledigt den senaste helgen och lyckades, likt motståndet, klättra upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket även om avståndet inte är större än på ett par bollars målskillnad. Detta via säsongens absolut första bortapoäng som spelades in i Sunderland, en ytterst värdefull 2-0 seger efter 11 raka förluster utanför Loftus Road, och efter ett par förluster av den hedersamma sorten så hade man nu marginalerna på sin sida. Ett trendbrott efter 7 raka utan en fullpoängare och kanske den vändningen ”Rangers”, som i överlag ändå presterar relativt bra på hemmabanan, behövde inför de återstående 7 bortamatcherna. Så även en perfekt start för den tidigare assistenten Chris Ramsey som har hand om huvudansvaret säsongen ut nu när de tilltänkta alternativen tackade nej. Även här ett plus på forwardssidan att man har fått igång ett komplement till Charlie Austin (Bobby Zamora) som är duktig på att fånga in de längre bollarna, en spelväg QPR börjar bli mer effektivt på att kunna hitta.

Bortalaget återfår tidigare nämnda Charlie Austin efter skada, vilket är ett stort plus, däremot faller Leroy Fer bort. Ett avbräck på mittfältet. Även Richard Dunne, Mauricio Isla och Nedum Onuoha stryks, så även långtidsskadade Alejandro Faurlin. Frågetecken på tidigare skadade Sandro Ranieri som eventuellt kan vara tillbaka i spel.


Även här gillar jag bortalagets möjligheter där man borde kunna försvara sig väl mot den här typen av motstånd samt skapa tillräckligt för att få med sig något härifrån. Jag har svårt att köpa Hull, med i snitt en poäng/hemmamatch där man inte kan bortse från att man stundtals har varit uddlöst framåt, som favorit till 2,0 oavsett Premier League-motstånd. I mötet med Aston Villa tog man en någorlunda tidig ledning och kunde sedan luta sig tillbaka med ett lågt försvarsspel mot ett lag som inte kan vara spelförande. QPR är i jämförelse bättre på att sätta bollarna i spel mot boxen och man står nu återigen inför en lämplig uppgift för nya bortapoäng. Likt Sunderland kan Tigers ha en hel del svårigheter med att vara det spelförande laget, vilket är bidragande till ett svagt hemmafacit, där jag menar på att Rangers kan vara än mer bekvämt nu efter det man lyckades med under föregående vecka.

Halvgarderingen/dubbelchansen (asian handicap +0,5) på QPR spelas med medel.

/Puyol