Mitt fjärde spel från den här Premier League-helgen hämtas från KC Stadium och den matchen som sparkar igång den här omgången. Hull tar emot Newcastle där framförallt hemmalaget skulle må bra av att inleda en intensiv jakt på poängen där man nu placerar sig under strecket. Tror dock, tack vare motståndet, att det här inte behöver bli tillknäppt det jag verkligen gillar den här spelformen på förhand. Målen testas.

  • Match: Hull – Newcastle
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45 31/1

Hull var, sett över hela föregående kalenderår, ett av de absolut svagaste lagen i Premier League om man ser till poängskörden. Man har nu förlorat 18 av sina 32 senaste ligamatcher och managern Steve Bruce, som under en kort period ryktades vara på väg till motståndet, kan kanske sitta något löst på sin position. Hemmalaget stod i överlag för många tveksamma värvningar i somras där ”Tigers” största problem har varit anfallsspelet, eller åtminstone målproduktionen, där man har nollats i 6 av sina 8 senaste ligamatcher. Starkt bidragande till att fjolårets FA-cupfinalist placerar sig under nedflyttningsstrecket, dock inte med mer än en poängs marginal. Utöver målskyttet måste man även få igång hemmaspelet där 9 inspelade poäng av 30 möjliga är ett väldigt svagt facit.

Tigers inledde bra i bortamötet med West Ham innan man föll tillbaka rejält med 3-0 efter en väldigt svag andra halvlek. Skulle man dock se till något positivt så har skadelistan lättat något på slutet och nu är de främsta alternativen på topp, Nikica Jelavic och Abel Hernandez, åter tillgängliga för spel. Man vann även sin senaste hemmamatch, vilket var på nyårsdagen, där Everton besegrades med 2-0.

Hemmalaget kommer till spel utan Mohamed Diame som alltjämt saknas som på mitten. Även James Chester och Liam Rosenior stryks som alternativ till backlinjen. Robert Snodgrass är som bekant långtidsskadad sedan premiären.

hull_200x200newcastle_200x200

Newcastle var urstarkt under en period som sträckte sig från oktober till november ut, vilket bidrog till att man hade en relativt stabil plats i mittenskiktet. Man har dock inte fått med sig mer än en poäng från sina 3 senaste ligamatcher och skulle man förlora idag så kommer det inte skilja mer än 5 poäng till dagens motstånd. Man var faktiskt riktigt bra senast mot Southampton där man förtjänade minst en poäng, det räckte dock för att Jon Carver skulle få förtroendet till sommaren där den mångårige managern Alan Pardew som bekant har lämnat för Crystal Palace.

Känslan är väl att, förutsatt att man inte skulle dala betänkligt, att den här säsongen i stort sett bara kommer spelas av där ”Magpies” över 38 ligaomgångar ska vara snäppet bättre än lagen på plats 18, 19 och 20 i tabellen, ändå. Tycker även att det har synts till i de senaste prestationerna där man går till anfall relativt friskt, men man ger upp något för enkla möjligheter till motståndet. Noterbart dock att man inte gav mer än 5 avslut till ”Saints” i den senaste ligamatchen, trots det släppte man in två mål för 5:e ligamatchen i följd. Frågetecken i mittlåset där Taylor saknas sedan tidigare medan vikarierande Dummett också kan tvingas ställas utanför elvan. Väldigt positivt däremot att man har fått behålla Sissoko som ryktades vara på väg till en större klubb samtidigt som Cisse kan vara tillbaka på topp nu när hans Senegal har slagits ut ur de afrikanska mästerskapen. Ytterligare något positivt att hämta från lagets anfallsspel är att nyförvärvet Remy Cabella börjar komma igång efter en trög inledning där han har potential och kvaliteter till att bli en fin poängspelare för gästerna.

Bortalaget har alltså frågetecken i backlinjen där Steven Taylor stryks sedan tidigare medan Paul Dummett är tveksam. Cheick Tiote är på landslagsuppdrag medan Papiss Cisse kan vara tillbaka i spel. Rolando Aarons, Ryan Taylor och Siem de Jong är borta sedan tidigare.


Sedan Tigers tog steget tillbaka till Premier League inför fjolåret så har de här två lagen hunnit spela av ett par sevärda tillställningar som har landat på 5, åter 5 och tidigare under den här säsongen 4 gjorda mål. Jag vill nog se det här som ett lämpligt motstånd, i det här skedet av säsongen, för Hull att få igång någon form av målproduktion. Ser det här som en intressant spelform nu när ett par mål garderas om man ser till hur gästernas senaste tillställningar har sett ut. Newcastles 5 senaste matcher har slutat med totalt 3, 2, 6, 5 och 4 mål där endast en av lagets 9 senaste ligamatcher har gått under 2 (ett tätt derby mot Sunderland) gjorda mål. Man är någorlunda bra på att hitta vägarna till motståndarnas box samtidigt som man är något mindre effektivt på egen planhalva och jag ser inga direkta anledningar till att man skulle ändra spelmetoderna alltför mycket. Medelinsatsen spelas på minst 3 gjorda mål i matchen men med hela insatsen åter om det slutar på exakt 2 mål i matchen.

/Puyol