Omgångens sista spelobjekt från Premier League-fotbollens boxing day hämtas från den tidiga matchen som ska spelas på KC Stadium. Hull City får finbesök av Manchester United vilket får ses som en av säsongens större matcher när de regerande mästarna ska gästspela. Var till en början inte mer än skeptisk till favoritskapets storlek, något jag har vänt till ett mindre spel när halvgarderingen väl ska testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Manchester United
  • Spel: Hull dubbelchans
  • Odds: 2,55 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 13.45 26/12

Hull City kliver in till julens täta spelschema som den främsta nykomlingen så här långt där man tillhör mittenskiktet med duglig marginal ner till strecket. En förlust över de 5 senaste matcherna (Arsenal borta) där man stod upp bra mot West Brom senast med en ledning ända tills de avslutande spelminuterna. Manchester United, med en periodvis pressad David Moyes på managerposten, har studsat tillbaka efter en svagare period där man nu på ett relativt behagligt sätt har städat av både Aston Villa och West Ham. De regerande mästarna måste fortsätta på den inslagna vägen där man har 6 poäng upp till Champions League-platserna.

Tigers kommer till spel utan Sone Aluko och Stephen Quinn med frågetecken på Robbie Brady som återfinns på skadelistan. United saknar Robin van Persie och Michael Carrick sedan tidigare, även om de börjar närma sig spel igen, där Marouane Fellaini blir borta ett tag framöver. Danny Welbeck är tveksam till spel.

20242

Noterbart inför är att Hull ska ha bättre chanser till poängen redan på lördag när man ska spela en ny hemmamatch mot Fulham, vilket eventuellt kan spela in i jämförelse med kvaliteterna hos dagens motstånd som rent individuellt ska vara bättre på samtliga positioner. Som en enhet har dock ”Tigers” haft ett välfungerande lag från start som likväl kan hålla jämna steg mot dagens Man Utd. Rent spontant vill jag nog påstå att 7 ggr på hemmasegern (Bet365) står högt, men jag väljer att stanna här och testa en mindre insats på halvgarderingen.

I första hand är Hull ett svårspelat lag här hemma på KC Stadium där man har tagit poäng i 7 av 8 matcher. Man har ett stabilt grundspel i försvaret och en potentiell matchvinnare i målet där man inte har släppt in mer än två spelmål, vilket är ett väldigt starkt facit. Inget annat lag i ligan har släppt till färre antalet mål på sin hemmaplan så här långt och redan där har man ett koncept för att kriga till sig ett oavgjort resultat eller kanske även mer än så. Man besegrade ett formstarkt Liverpool här för någon vecka sedan, så detta Tigers bör ha en relativt bra tro på sig själva i kombination med att motståndarlaget framstår som mer överkomligt att jämföra med föregående årgångar.

Manchester United, som har matchats något hårdare sedan månadsskiftet och alltjämt utan nyckelspelarna van Persie/Carrick i spel, har trots de senaste resultaten inte övertygat mig fullt ut. Man har redan förlorat lika många ligamatcher som under hela fjolårssäsongen där man knappt har vunnit hälften av matcherna hittills. Till det så har man endast hållit nollan i en match (av totalt 8 borta i ligaspelet) vilket sätter ett visst frågetecken på favoritskapet om den trenden håller i sig med tanke på hur pass effektivt motståndets försvarsspel har varit i sitt sätt att gneta till sig resultat.


Testar en lägre insats på Hull med en dubbelchans/halvgardering, hemmalaget att vinna eller spela oavgjort.

/Puyol