Lördagen är här och en ny Premier League-omgång väntar med ett flertal intressanta spelobjekt som inleds i den tidiga matchen. KC Stadium i norr står som spelplats när de båda City-lagen, Hull samt ljusblått från Manchester ska göra upp om värdefulla poäng. Anser nog att hemmalaget, i dagsläget, ska ha förutsättningarna till att kunna streta emot väl, men väljer att gå på vad man kan hitta på framåt där ett mål känns rimligt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Manchester City
  • Spel: Hemmalaget att göra mål
  • Odds: 1,66 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45 15/3

Hull har stått för en fullt godkänd insats hittills i sin återkomst till Premier League där man placerar sig i mittenskiktet, avståndet ner till strecket står dock på 5 poäng och därmed behöver man nog ett fåtal segrar till för att säkra kontraktet. Man har i överlag stått för ett stabilare intryck från start att jämföra med övriga nykomlingar där man även har lyckats spela sig till en semifinal i FA-cupen och med tanke på att League One-laget Sheffield United står för motståndet där så har man väldigt goda möjligheter till att gå hela vägen. I ligaspelet tog man dock ett steg tillbaka i den senaste omgången där man åkte på storstryk hemma mot Newcastle i något som påminde om den negativa trenden man hade strax efter årsskiftet. Man skapade dock ett flertal målchanser framåt, om än utan utdelning, där intåget av Nikica Jelavic (Everton) och Shane Long (West Bromwich) har varit två riktigt fina tillskott på topp. Här har Steve Bruce ett trumfkort inför fortsättningen där produktionen från dessa herrar kan bidra till att laget lyckas ta nästa steg.

Tigers kommer återigen till spel utan Paul McShane samt långtidsskadade Robbie Brady som blir borta säsongen ut.

hukll

Manchester City hade för dryga veckan sedan alltjämt en teoretisk chans på totalt 4 titlar innan säsongens slut, där den minst prestigefyllda av den varan säkrades i början av månaden när Sunderland besegrades i Capital One Cup-finalen. Grus i maskineriet efter det med uttåg ur Champions League samt FA-cupen där man återigen förlorade fjolårets finalrepris mot Wigan, numera i Championship, vilket var något förvånande sett till att man har varit urstarkt hemma på Eastlands. Manuel Pellegrinis manskap kommer nu från 90 minuters spel i Barcelona så sent som i onsdags och har matchats hårt i överlag, och ser man även till att alla dessa cuper har bidragit till att man nu har spelat 3 matcher mindre än serieledande Chelsea så är det troligt att spelschemat kan testa dagens gäster även i fortsättningen. Noterbart även att laget som vann 16 av 18 tävlingsmatcher från de två månaderna innan och efter årsskiftet nu har gått 3-1-4 sedan februari.

City testade Sergio Aguero i veckan, vilket inte funkade och nu är han tillbaka på skadelistan pga en muskelskada. Matija Nastasic är inte heller tillgänglig för spel.


Jag anser att hemmalagets chanser till poäng undervärderas något smått i nuläget, men jag väljer att i första hand koncentrera mig på ett mål framåt för Tigers del, och även om jag inte tror att man kommer skapa våldsamt mycket så kan det ändå vara tillräckligt. Hull har numera spelartyperna som kan stå för de mer enkla målen i motståndarnas box, vilket man inte hade när säsongen startade, där man nu har gjort minst ett mål framåt i 7 av de 8 senaste tävlingsmatcherna. Det ska bli väldigt intressant att se hur Manchester City repat sig efter de senaste nederlagen. Man har främst varit väldigt fyndigt framåt medan försvarsspelet har sviktat emellanåt, bland annat individuellt där komplementen till kaptenen Vincent Kompany i mittlåset inte har fungerat. Anmärkningsvärt att man, sett till ligaspelet, har släppt in dubbelt så många mål på resande fot (i snitt ca 1,38 mål/bortamatch) att jämföra med på Etihad Stadium där man är betydligt tryggare i sitt grundspel.

Hemmalaget att stå för minst ett mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol