Onsdagens match avklarad, men aningen intresserad även av tisdagkvällens enda Premier League-match som ska spelas av på KC Stadium. Ett Hull som alltjämt krigar om fortsatt spel i det engelska finrummet tar emot ett Liverpool som via en seger tar in på Manchester United som sitter inne på den sista Champions League-platsen. Även här gillar jag hemmalagets möjligheter till ett resultat där jag väljer att testa en mindre insats.

  • Match: Hull – Liverpool
  • Spel: Hull +0,5
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 20.45 28/4

Hull är alltjämt ett av 3, kanske 4, lag som placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket och som alltjämt riskerar att ramla ur. En väldigt värdefull fullpoängare i helgen borta mot Crystal Palace placerar Tigers på rätt sida om strecket, och även om det var den första segern efter att ha misslyckats i 6 raka matcher så har man (undantaget Swansea borta) presterat relativt okej från mars månad och framåt. Man lyckades stundtals störa och stänga ner Southampton på bortaplan och man förtjänade minst en poäng från hemmamötet med Chelsea strax innan det där Steve Bruces manskap, i nuläget, ger ett stabilare intryck än minst 3 lag i serien. Även om jag alltjämt är något skeptisk till anfallsspelet, som visade desto större effektivitet under säsongsinledningen, så har defensiven fungerat någorlunda väl där man kan spela disciplinerat mot topplagen där man utgår från 3 mittbackar.

Hemmalaget kan mönstra samma elva som senast, vilket innebär att David Meyler alltjämt är avstängd samtidigt som Curtis Davies och Nikica Jelavic går skadade sedan tidigare.

hull_200x200liverpool_200x200

Liverpool var som bekant oerhört svårslaget under en period där man gick 13 ligamatcher i följd utan förlust, något som skickade upp laget i tabellen efter en trög inledning. På slutet har man dock blivit påmint om att det där gapet kanske blev för stort redan från start där en något sämre resultatrad på slutet har stoppat upp Reds framfart de senaste veckorna. Förlusten i semifinalen i FA-cupen mot Aston Villa följdes upp med 0-0 borta mot West Bromwich och därmed har bortalaget endast lyckats vinna 2 (ett lamslaget Newcastle samt Championship-laget Blackburn) av sina 6 senaste ligamatcher. Defensiven fungerar i överlag och man är alltjämt skickligt på att förflytta bollen. Skillnaden nu, att jämföra med fjolåret, är att man hade så många slagkraftiga matchvinnartyper som kunde vinna den här typen av matcher på ett mer behagligt sätt, något man inte har tillgång till i samma utsträckning. Den här säsongen har Liverpool snittat ca 1,42 mål/ligamatch, att jämföra med fjolåret där man låg på ett snitt på 2,65 gjorda mål per ligamatch.

Bortalaget kommer till spel utan Daniel Sturridge, Mamadou Sakho, Lucas Leiva och Alberto Moreno.


Det här är en nyckelmatch för Tigers som även har Arsenal och Manchester United kvar att möta nästa månad. Hull vann här i fjol och spelade 0-0 borta på Anfield i höstas – jag anser att man har kapacitet till att spela sig till något liknande på nytt. Man är kompakta centralt i banan och har stundtals varit bättre än det några av de senaste resultaten skvallrar om. I anfallsväg är det inte mycket mer än Philippe Coutinho som bryter mönstret med sin kreativitet och som har fungerat hos gästerna, och lyckas hemmalaget skärma av honom någorlunda så kan möjligheterna till en poäng ligga nära till hands. Halvgarderingen på Tigers testas med en låg insats.

/Puyol