Det lutar åt en jämn match mellan Hull och anrika Leeds. Jag tycker ändå att det väger över lite åt ett av lagen här.

  • Match: Hull – Leeds
  • Tips: Hull 0 (Asian HCP)
  • Odds: 1,80 @ 188bet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 1/2 20.45

Analys:

Hulls form pekar uppåt och det tidigare Premier league-laget har nu 2-2-1 på de fem senaste matcherna. Laget kommer till den här matchen med två oavgjorda matcher i ryggen, en mot Reading och senast lyckades laget hålla 0-0 mot serieledande QPR. På hemmaplan har laget spelat ganska stabilt och man har t.ex. bara förlorat 4 av 14 matcher där hittills. Dessutom är Hull ett av de försvarsstarkaste lagen i hela ligan och har bara släppt in ynka 6 mål på 14 hemmamatcher. Det är i mina ögon ett imponerande facit. Om vi lägger till att Hull också bara förlorat en match i ligan sedan 6 November så förstår vi att det är ett starkt lag som är på väg uppåt i tabellen. Truppen ser också stark ut och innehåller spelare som Bullard, Koren, Fryatt, Barmby, Belaid, McShane, Jay Simpson och Fagan. Det är oftast ett starkt lag Hull ställer upp med och det är lite svårt att förstå varför inte laget ligger högre upp i tabellen. Jag tror dock att laget är på väg upp i tabellen då formen är bra. Trots tufft motstånd så tror jag att laget mycket väl kan knipa en vinst på hemmaplan.

Leeds finns med i toppen av tabellen men har inte övertygat särskilt på slutet. Bara en vinst på en månad duger inte om dom vill behålla sin fina placering i ligan. Formen är mindre bra och laget har 1-3-1 på de senaste fem matcherna. Det som också är lite oroväckande är att laget kryssat alldeles för ofta på slutet samtidigt som bortaspelet hackat något. Leeds litar mycket på sitt fina anfallsspel som lett till många vunna poäng. Leeds har gjort flest mål i ligan och har också gjort mål nu i fem raka matcher, men hur länge kan det hålla i sig? Ligans bästa anfall ställs mot ligans bästa försvar och det skall bli intressant att se hur Leeds tar sig an den uppgiften.

Hull behöver en vinst här och vet hur mycket den betyder för laget för att inte tappa alldeles för mycket till topplagen. Hemma är man starka och spelar väldigt bra defensivt. Leeds är ett bra lag men får dom ett tidigt mål i baken så kan det bli svårt att få hål på ett defensivt Hull. Matchen känns väldigt jämn på förhand men formen och hemmaplan talar för Hull och jag tror att dom kan knipa en seger här.

Lycka till!

//Josef