Det spelas som bekant en hel del Premier League-fotboll även mitt under veckan där jag nu hämtar ett andra spelobjekt från tisdagkvällens matcher. Ytterligare en väldigt viktig match i de nedre regionerna av tabellen där Hull tar emot Aston Villa. Båda lagen har haft enorma svårigheter i anfallsväg men där jag alltjämt vill hävda att gästerna kan agera med större trygghet i sitt grundspel på den egna planhalvan – och då kan ett mål räcka långt. Jag tycker att vinnarspelet står sig relativt högt.

  • Match: Hull – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa
  • Odds: 3,65 @ Unibet
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 20.45 10/2

Hull kom till Etihad Stadium och Manchester City som ett av de absolut svagaste Premier League-lagen, sett till poängskörden, från 2014 och framåt med 4 raka nederlag (en cupmatch) och målskillnaden 0-9. Ur dessa avseenden blev jag väldigt förvånad över vilken fin prestation man lyckades trycka ut med ett välfungerande lågt försvarsspel och gott om karaktär där man var tilläggsminuter från en sensationell seger där man i slutändan fick nöja sig med en poäng. Därmed har man fått med sig ett oavgjort resultat från bortamatcher mot City, Liverpool och Arsenal, trots det kommer man in till den här omgången på fel sida om nedflyttningsstrecket med en poängs marginal. Här väntar dock en annan typ av uppgift och det är kanske här man har haft allra svårast när man väl ska ta tag i taktpinnen och föra spelet. Man har, precis som kvällens motstånd, haft stora svårigheter framåt där man är aningen svagt och ineffektivt på den sista tredjedelen av banan. Inför helgen hade Tigers nollats i 8 av sina 10 föregående tävlingsmatcher, ett svagt facit jämförbart med hemmaspelet där man endast har mäktat med två fullpoängare över 11 omgångar  här på KC Stadium.

Hemmalaget kan stryka Mohamed Diamé, James Chester, Liam Rosenior samt långtidsskadade Robert Snodgrass sedan tidigare.

hull_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa har som jag har nämnt tidigare envisats med att bygga längre sviter som antingen har varit positiva över ett par matcher eller väldigt negativa över en större period och bortalaget är nu farliga nära nedflyttningsstrecket efter 9 raka ligamatcher utan vinst och än mer skrämmande att man inte har lyckats göra mer än två mål under den perioden. Går dock att till viss del försvara med att man har haft ett tufft spelschema på slutet. Man blev, rent taktiskt, utspelat av Arsenal där man tilläts ha en hel del bollinnehav på Emirates, vilket man inte trivs med, där motståndet lyckades kontra in 3 bollar. Prestationen senast mot Chelsea var dock betydligt bättre där man äntligen lyckades göra mål igen. Jag tycker att det är svagt att Paul Lambert inte har fått ut mer av det här materialet som borde kunna få ut bättre resultat, eller åtminstone vara skarpare på att förflytta bollen när man går upp mot lägre försvarslinjer. Det är dock ett spelmoment man kan bemästra där man trots allt har lyckats hålla nollan intakt vid 7 tillfällen, och intressant att man rimligtvis borde vara det laget som här på bortaplan får möjligheten att ställa om oftare. Carles Gil och Scott Sinclair är två väldigt intressanta nyförvärv som gjordes under transferfönstret och det är spelartyper som är perfekta med ytor att gå på.

Bortalaget har nu endast Philippe Senderos på skadelistan sedan tidigare, och med 4 jämngoda mittbackar att tillgå så är det inte direkt något avbräck.


Det här borde bli jämnt och jag ser ett visst spelvärde på bortalaget där jag väljer att gå ett steg längre än en halvgardering. Återstår att se om traditionens makt kvarstår där bortalaget, sedan 2006, har stått som segrare i 7 av 8 tillställningar de båda lagen emellan. Hull kommer in till den här matchen med större självförtroende och förväntningar efter det som presterades på Eastlands, något jag vill se som ett riskmoment inför en uppgift som kommer skilja sig från det man gick upp emot i helgen. Jag menar på att vi kan få se en matchbild som kan komma att gynna gästerna i takt med att det här rör sig framåt där ett mål kan bli direkt avgörande åt något håll och jag är inte övertygad om att det här hemmalaget som står för den. Jag tycker inte att Tigers ska vara favoriter i den här storleken mot något Premier League-lag i nuläget där Villa, trots uteblivna resultat, har kunnandet och egenskaperna till att kunna kontra hem det här. En låg insats testas på den raka bortasegern på Aston Villa.

/Puyol