Premier League-fotbollen fortsätter denna söndag med ytterligare ett par intressanta bataljer med stor betydelse för placeringarna i båda änderna av tabellen, däribland här på KC Stadium där det ena laget kan sätta rejäl press på en av sina konkurrenter. Arsenal reser norrut till Hull för ett möte till den kommande FA-cupfinalen, i den här matchen är dock inte lika mycket på spel där jag lockas till att nu vända mig till det laget som jag tidigare har varit något skeptisk till. Den raka segern testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Hull – Arsenal
  • Spel: Arsenal
  • Odds: 1,86 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.05 20/4

Hull går mot en säsong som får ses som ganska skaplig med 6 tävlingsmatcher kvar att spela. Man är på säker mark med 6 poängs marginal med avsevärt mycket bättre målskillnad, med två matcher mindre spelad än lagen som närmast placerar sig kring nedflyttningsstrecket, och nu har man även hunnit med att kvalificera sig till finalen av FA-cupen. League One-laget Sheffield United besegrades på Wembley i en häftig tillställning som slutade 5-3, så Steve Bruce och hans manskap har all anledning att vara mer än nöjda hittills. Även om man i överlag inte har varit fullt så lika stabilt efter årsskiftet, att jämföra med innan, har man nu två raka hemmasegrar här på KC Stadium efter att ha varit något håglöst en bit in i det nya året där man har nollats i hälften av ligamatcherna. Målskyttet har varit ett frågetecken, trots värvningarna av Jelavic och Long (båda är åter med i truppen efter att ha missat cupmatchen), även om jag vill tro att dessa herrar kan bära ”Tigers” en bra bit på vägen till nästa säsong.

Hemmalaget kommer till spel utan den ordinarie förstemålvakten McGregor som alltjämt saknas. Även Brady och McShane stryks sedan tidigare och blir borta säsongen ut.

661px-Hull_City.svg 323px-Arsenal_FC.svg

Arsenal har som bekant tappat mark i toppskiktet och tvingats byta bort ambitionerna om en ligatitel till att behålla en Champions League-plats, och efter att ha gått 4 ligamatcher utan en fullpoängare gick det mesta ”Gunners” väg i veckan. Utöver att även bortalaget har spelat sig till en plats i FA-cupfinalen, med chans på sin första titel på närmare 10 år, vinst för egen del i ligaspelet samtidigt som Everton åkte på en förlust, vilket innebär att man åter har initiativet om den dyrbara fjärde positionen i tabellen. För egen del har det rekommenderats olika spelformer emot Arsenal på slutet, bland annat senast när man besegrade West Ham utan att imponera, samtidigt en fullpoängare av liknande karaktär även när man upplevde sina bättre perioder under säsongen, även om man inte känns fullt så lika konstruktivt i dagsläget, och jag tror att man kan avsluta den här säsongen på ett skapligt sätt. Det täta matchandet börjar lätta något nu, ett par frånvarande spelare börjar närma sig spel på nytt och spelschemat börjar åter se något behagligare ut. Detaljer som kan bidra till att man kan vrida upp prestationerna och agera med större jämnhet över 90 minuter, vilket inte har varit fallet alla gånger på slutet.

Bortalaget återfår Flamini efter avstängning och kan eventuellt välkomna Özil och Monreal tillbaka in i truppen efter skador. Däremot saknas Wilshere, som ser ut att närma sig spel, Walcott, Gibbs, Gnabry och Diaby sedan tidigare.


Intressant att se hur hemmalaget uppträder denna söndag där man kan vara inspirerat alternativt okoncentrerat. Den spontana känslan är att Hull, vilket inte är alltför ovanligt, kommer gå och trampa i väntan på cupfinalen medan ett högmotiverat bortalag har chansen att sätta rejäl press på Everton, vars match drar igång strax efter att den här är avslutad, i kampen om en Champions League-plats. Arsenal har haft sina allra tyngsta stunder i bortamatcherna mot toppskiktet, men noterbart att intrycket utanför Emirates mot mer överkomligt motstånd har varit desto stabilare där man har varit desto tryggare i sitt grundspel och vunnit 8 av 9 bortamatcher mot lag i den undre halvan av tabellen.

Testar en insats på bortasegern, Arsenal att stå som segrare strax under medel.

/Puyol