El derbi aragonés ikväll och vi kan förvänta oss två lag som blir uppumpade av publiken och sätter det offensiva i fokus. Det var en helt galen match mellan dessa lag då de möttes tidigare på säsongen och det skulle förvåna mig mycket om de inte bjuder upp till dans även idag, med tanke på vad som står på spel. Hög insats på spelet!

  • Match: Huesca – Zaragoza
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Huesca har inte haft någon lyckosam säsong då laget placerar sig på en 16:e plats i tabellen och fortfarande är indragna i bottenstriden med tre omgångar var. Men det ska mycket till för att lagets ska halka ur och man kan faktiskt säkra ett nytt kontrakt vid seger idag, vilket jag tror man kommer gå hårt för nu när det vankas derby. Det brukar bli het stämning mellan dessa lag och att Huesca kan spela bort Zaragoza från playoff lär höja temperaturen ytterligare. Hemmalaget har verkligen hittat formen den senaste tiden med fyra vinster på de fem senaste matcherna, där topplaget Leganes besegrades med 3-2 på bortaplan senast. Matchen var precis så öppen som siffrorna visar och jag förväntar mig en liknande matchbild även idag. Kikar vi framåt i truppen så ser vi kvalité i form av bland annat Fran Merida och Darwin Machis som jag tycker är för bra för den här nivån. Merida har trots sin relativt unga ålder (26 år) hunnit med att spela både i Arsenal samt Atletico Madrid, och det är nog inte helt omöjligt att han återvänder till La Liga nästa säsong. Även Machis har spel från La Liga på sitt CV men fick aldrig riktigt chansen i Granada.
Hos hemmalaget stryker vi idag Gonzalez som är på landslagsuppdrag och inte heller Arruabarrena eller Jesus Valentin kommer till spel. Arruabarrena är en skicklig anfallare men inte alls fått det att fungera i Segundan så det ser jag inte som något större avbräck.

huesca_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza har lyckats bättre än rivalen Huesca denna säsong och finns fortfarande med i kampen om en playoff-plats. Laget placerar sig på en 8:e plats just nu och eftersom det är otroligt jämnt i Segundan så har faktiskt Zaragoza fortfarande chans att nå en direktplats till La Liga. Vid vinst idag så kliver man upp på en fjärdeplats i tabellen och då sitter man verkligen i förarsätet inför de två sista omgångarna. Laget åkte på en riktigt jobbig förlust i senaste omgången mot toppkonkurrenten Gimnastic och siffrorna 0-1 speglar inte alls matchbilden. Zaragoza radade upp chanserna och borde nog haft ledningen med både 1-0 och 2-0. Men Gimnastic fick en mycket tveksam och direkt felaktig straff med sig och kunde smita hem med tre poäng. Zaragoza fick faktiskt chansen att kvittera på straff i slutminuten men lyckades inte förvalta detta då Lanzarote drog bollen över ribban. Det är oftast vilda västern när Zaragoza spelar och heta känslor, vilket jag förväntar mig mycket av när det nu vankas derby. Även Zaragoza har vassa spelare framåt där jag gillar Hinestroza som spelade i La Liga för Getafe förra säsongen. Men även Angel, Lanzarote och barcaprodukten Dongou håller riktigt bra klass i Segundan.
Hos gästerna stryker vi Vallejo, Culio, Javi Ros, Rico och Wilk. Största avbräcket är ytterback Rico som är en given startspelare i normala fall.


När dessa lag drabbade samman på Riazor tidigare under säsongen så fick vi se en helt galen match som innehöll sex mål och två röda kort. Avsluten i matchen, som landade på 18-23, säger en del om hur öppen den matchen var. Nu betyder segern betydligt mer och jag förväntar mig därför en minst lika galen match. Överspelet känns riktigt bra här och vi går in med en tung insats.

/e@sy